Fotograf: Ted S Warren/AP // Blue Origin

Efter Musks sportbil – nu har Jeff Bezos skickat upp en "Skywalker" docka i stratosfären

Jeff Bezos rymdbolag Blue Origin har skickat upp sin åttonde raket i rymden..

Jeff Bezos rymdbolag Blue Origin har gjort en åttonde lyckad uppskjutning, rapporterar CNet.

Uppskjutningen ägde rum från öknen i västra Texas och såg raketen New Shepard nå en höjd på 105 kilometer. Det är fem procent högre än vad tidigare raketen mäktade med och bortom den internationellt accepterade gränsen mellan jordens atmosfär och rymden, uppges det.

Ariane Cornell, som var webcast-värd i samband med uppskjutningen, sade att målet denna gång var att ”pusha systemet lite till”.

Blue Origin ville inte heller helt hamna i skuggan av Elon Musks SpaceX, som tidigare i år skickade upp en sportbil i samband med uppskjutningen av jätteraketen Falcon. Men istället för SpaceX docka "Starman" (som drog iväg med en Tesla Roadster mot Mars), bemannades Blue Origin istället av "Mannequin Skywalker".  

Kapseln med dockan landade senare tillbaka på jorden med hjälp av fallskärmar. Blue Origins ultimata målsättning är att kunna skicka iväg människor till rymden, och detta hoppas man kunna göra så snart som i slutet av detta år, enligt uppgift.

Jeff Bezos var stolt över sitt team (och tacksam för hans "lucky" cowboykängor). Så här tackade världens rikaste man sina rymdingenjörer på Instagram: 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST