Gruppen som vaxdockor på det egna muséet. Fotograf: Creative Commons

Money, money, money? Abba gör ny musik efter 35 år

Digitala avatarer ska framföra exportsuccéns nya musik redan i vinter. ”Vi må ha blivit äldre, men låten är ny. Och det känns bra", skriver gruppen i ett pressmeddelande.

Abba har kallats Sveriges största musikexport och har sålt 400 miljoner skivor. Sedan starten 1972 hade gruppen – med medlemmarna Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad – nio ettor på Englandslistan och en i USA.

1982 tog det slut och därefter har musikaler och museum byggts kring musiksuccén.

På kuppen har den mest affärsinriktade medlemmen, Björn Ulvaeus, blivit miljardär. I Veckans Affärers miljardärslista för 2017 skrevs hans förmögenhet till 1,3 miljarder kronor.

Och efter 35 år har gruppen nu spelat in ny musik. Det något oväntade beskedet meddelades i ett pressmeddelande under fredagen.

”Vi kände alla fyra att efter 35 år skulle det vara roligt att gå samman igen och gå tillbaka in i studion. Och det gjorde vi. Och det var som att tiden stått still och att vi bara varit iväg på en kortare semeste. Vi må ha blivit äldre, men låten är ny. Och det känns bra",  heter det i bandets pressmeddelande. 

Två nya låtar ska ges ut. En av dem, "I still have faith in you", ska framföras på NBC och BBC i december med hjälp av digitala avatarer.

Någon fullskalig återförening är det dock inte tal om, säger gruppens manager Göran Hanser till Aftonbladet:

"Nej, inte Abba. Det ska vi inte räkna med, det kommer inte hända."


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.