Isabella Löwengrip tycker att alla ska sträva efter att leva ett energiskt och aktivt liv med god litteratur, positivt sällskap och träning. Fotograf: Martin Petersson/Press

Löwengrips karriärtips till kvinnor: Ut med mannen in med markservice

Årets affärskvinna har en del okonventionella feministiska ställningstaganden men anser att med hennes tips kan alla kvinnor bli karriäristor. Isabella Löwengrip delade med sig av sina bästa karriärtips under gårdagens event ”Beauty & Fashion tech 2018”.

Isabella Löwengrip är en självutnämnd filantrop. Hennes kärnfråga är feminism och att kvinnor ska göra karriär, berättade hon på eventet ”Beauty & Fashion tech 2018” som anordnades av Breakit under onsdagen.

Hur kvinnor ska bära sig åt enligt henne går emot konventionen i Sverige och hon är något kritisk mot den feministiska diskussionen i Sverige. Isabella Löwengrip tror exempelvis inte på kvotering av kvinnor i bolag och anser att vi i Sverige ibland underskattar hur långt vi har kommit med jämställdhet.

Hon menar också att kvinnor borde bli annat än HR-chefer och projektledare, att tänka större än att bara hamna på samma ställen.

Tryck upp dina drömmar ännu högre, är Isabella Löwengrips devis till alla kvinnor.

Andra tips hon har är att leva ett energiskt och aktivt liv med god litteratur, positivt sällskap och träning. Isabella Löwengrip tränar 5-6 dagar i veckan och jogging är hennes favoritmotion. Samtidigt anser hon att det måste finnas balans i livet och att det är helt okej att unna sig lite vin ibland.

Kvinnor ska även anamma sina misslyckanden och lära sig av dessa, menar hon och berättar att mer än hälften av hennes projekt har misslyckats men att det inte hindrar henne vidare.

En annan viktig hemlighet till succé är energy management som är betydligt viktigare än time management.

”Umgås bara med människor som ger dig energi. Jag behöver bara bra energi som jag kan lägga på mina bolag och mina barn", konstaterar Isabella Löwengrip.

Hon tror att alla kvinnor kan göra karriär och samtidigt ha barn. Även om hon inte uttalar det direkt så kan det ibland behövas lite hjälp av andra.

”Min man åkte ut och en person åkte in för markservice.”

Isabella Löwengrip ser positivt på framtiden och i vanlig ordning väntar nya spännande projekt och affärsplaner.