ANNONS

Handla i utbrott eller rekyler? Här är proffsens enkla men smarta strategi

Vad är bäst? Att handla i utbrott eller rekyler? Det är en hett debatterad fråga även bland professionella investerare – men det borde det inte vara!

Det finns flera för- och nackdelar med båda teorierna. Som investerare behöver vi verkligen förstå och acceptera omfattningen av vår strategis möjliga utfall. Endast då kan vi känna oss bekväma med att använda den om och om igen, över lång tid.

LCG erbjuder gratis utbildningsvideor för att du ska lära dig och blir bättre på att hitta möjliga affärer.

I diagrammet nedan analyserar en investerare USDJPY vid tidpunkten markerad av pilen. Investeraren har bestämt sig för att trenden är nedåtgående och räknar med rörelsen nedåt i det gröna området (innan den faktiskt inträffar). Låt oss titta närmare på möjligheterna för utbrott och rekyler markerade 1-4 på diagrammet.

Utbrott & rekyler

* Att köpa i ett utbrott är att köpa när priset rör sig förbi och ovanför ett motståndsområde.
* Att köpa i en rekyl är att köpa när priset rör sig mot ett stödområde, som regel efter ett tidigare utbrott.
* Vice versa för att sälja.

USDJPY (1h candlestick diagram)

1. Det första försöket att sälja i en rekyl lyckas inte eftersom priset fortsätter tillbaka förbi den föregående toppen, där en stop loss hade varit logisk att placera.

2. Det första försöket att sälja ett utbrott nedanför föregående botten lyckas inte eftersom det visar sig vara ett falskt utbrott och priset rör sig tillbaka sidleds i samma intervall istället för att fortsätta nedåt.

3. Det andra försöket att sälja i en rekyl lyckas eftersom priset vänder nedåt innan den föregående toppen, där det hade varit logiskt att placera en stop loss.

4. Det andra försöket att sälja i ett utbrott lyckas också, eftersom priset fortsätter lägre i trenden nedåt.

Det är viktigt att inse att de mindre förlusterna från punkterna 1 och 2 enkelt skulle överskuggas av efterföljande vinster (3 & 4).

Givetvis kommer priset inte alltid att röra sig på samma sätt som i vårt diagram. Ibland kommer det vara fler förlustaffärer, ibland inga alls. Trenden kan också vända, så att det inte blir någon vinst från ett utbrott eller en rekyl med den befintliga trenden.

Hursomhelst så är diagrammet ovan ett bra exempel på vad vi kan förvänta oss ska hända när vi handlar i utbrott och/eller rekyler. Tanken är att de mindre förlusterna är förväntade och överkomliga och att de stora vinsterna över en serie affärer är de som får investeraren att lyckas.

Så vilken metod är bäst? Du gissade rätt – båda.

Det fungerar att handla i både utbrott och rekyler. Det finns tusentals framgångsrika investerare som tillämpar båda varje dag! Poängen är att de inte funkar hela tiden – men om förlusterna hålls små, kan den tålmodige investeraren vänta på den stora vinsten.

En intuitiv och pålitligt handelsplattform är nyckeln för att hitta bra setups. LCG Trader och MetaTrader4 är mycket populära och har skarpa diagram funktioner som kan hjälpa dig att hitta bättre setups för utbrott och rekyler.

Det finns otaliga böcker skrivna om det här ämnet – men en mycket enkel tolkning av för- och nackdelarna med utbrott och rekyler är följande;

Utbrott låter investeraren följa marknadens momentum (köpa när marknaden stiger, sälja när marknaden faller). Notera dock att det förekommer falska utbrott.

Rekyler kan ge ett bättre ingångspris (lägre vid köp, högre vid sälj), men ibland kommer marknaden inte att nå ditt ingångspris – eller gå förbi det med råge.

Om vi förstår och accepterar att dessa förlust-setups är en del av vår strategi, kommer vi ha den mentala förmågan att hålla ut och vänta på vinnande setups som bidrar mest till lönsamhet.

Läs även:

Lyckas med din trading: Så använder du marknadens volatilitet till din fördel

Utvecklas som investerare: Lär dig allt om CFD-handel

Så hittar du dagliga investeringsmöjligheter - med hjälp av experternas tekniska analys

Upptäck marknadens vändningar: Så använder du japanska candlesticks

Misstaget som skiljer amatörerna från tradingproffsen: Undvik att jaga marknaden

Gå in på LCG:s hemsida för att lära dig mer!

 

All information som tillhandahålls är endast för utbildningssyfte och tar inte hänsyn till dina personliga omständigheter (till exempel ditt tillgängliga kapital och din risktolerans). CFD-handel innebär hög risk för ditt kapital och kan medföra förluster som är större än din första insättning. De är inte lämpliga för alla, så se till att du fullt förstår riskerna. Om du tror att det kan vara nödvändigt eller lämpligt, så bör du söka oberoende finansiell rådgivning.

London Capital Group Limited är auktoriserad av och står under tillsyn av Financial Conduct Authority ("FCA") med registreringsnumret 182110. London Capital Group (Cyprus) Limited är auktoriserad av och står under tillsyn av Cyprus Securities and Exchange Commission med registreringsnumret 341/17.

 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  2. Kalldusch för Handelsbankens anställda: Årets vinstdelning slopas helt
  3. Aktierna som rusar och rasar i onsdagens rapportbonanza
  4. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  5. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  1. Leif GW efter veckans sanslösa börsklipp: Håller hårt i aktierna – och ska köpa mer
  2. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  3. Turistmeckats bakgård: Övergivna bostäder i Italien säljs nu för bara 10 kronor
  4. Här är Sveriges 10 hetaste arbetsgivare just nu – som alla vill jobba för
  5. Han gjorde som Musk fast decennier tidigare – kusliga likheter mellan dagens superentreprenör och Howard Hughes

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.