Fotograf: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Han gör sensationell comeback i Fingerprint – sågas av sparexperten: ”tragikomisk”

Insideråtalade Johan Carlström kliver upp som styrelseordförande.

Fingerprint Cards kallar aktieägarna till årsstämma tisdagen den 29 maj i Göteborg. I kallelsen framgår att valberedningen föreslår att storägaren och tidigare vd:n Johan Carlström tar över som styrelseordförande.

Carlström är åtalad för sju fall av misstänkt grovt insiderbrott. Rättegången har skjutits upp till november i år, skriver Dagens Industri.

Nordnets sparekonom Joakim Bornold sågar Fingerprint Cards förslag av Johan Carlström som ny styrelseordförande, i en kommentar till Dagens industri.

Förslaget innebär att alla varningsklockor som finns ringer och att sparare som äger aktier i bolaget ska lyssna på dessa varningar, enligt sparekonomen.

"Det går inte att rikta tillräckligt hård kritik mot det här. En tragikomisk fortsättning på den här börshistorian som aldrig slutar", uppger Bornold.

Sparekonomen fortsätter: "Det visar att styrningen i det här bolaget inte är börsmässig, och man får starkt ifrågasätta om bolaget ens kommer att få vara kvar på börsen".

Bornold konstaterar för Dagens industri att det blir intressant att se om Stockholmsbörsen har någon åsikt om förslaget, och räknar med att Fingerprint-aktien ska falla rätt rejält på förslaget då han bedömer att förslaget visar att styrningen i bolaget inte är börsmässigt.

I samband med förslaget att Johan Carlström blir ny styrelseordförande framgick också att fyra personer i styrelsen avböjt omval.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.