Fotograf: Pressbild

Priset till vinnarna i hackaton – att bli chef i banken

Totalt fanns fyra chefspositioner i potten.

 

Den spanska banken Santander tog till ett nytt grepp när det årliga hackatonet ”Digital Natives Redefining Banking” genomfördes förra veckan.

Tio lag med studenter från KTH, Linköpings universitet och Handelshögskolan i Stockholm arbetade fram nya och koncept och applikationer under några dagar tillsammans med unga medarbetare från banken.

Idéerna gicks sedan igenom av en jury som bland annat bestod av personer från Google och KTH för att sålla ut de två vinnande teamen med totalt åtta personer.

I prispotten fanns inte mindre än fyra chefspositioner i banken, vd Sverige, utvecklingschef, analyschef och affärsutvecklingschef. De fyra positionerna lottades slutligen ut mellan de åtta vinnarna.

”Då vi lever och verkar under konstant förändring är det extra viktigt att välkomna nytänkande och vad är då bättre än att bjuda in framtidens talanger till vår ledningsgrupp”, säger Martin Brage, vd i Santander Consumer Bank Sverige.

Ett annat syfte från bankens sida var att lyfta fokus i rekryteringsprocessen från cv till talang, menar Annica Saltskog, kommunikationschef på Santander Consumer Bank Sverige. 

”Vi måste börja se till talang istället för att förutsätta att studenterna har ett fullt cv när de är 23 år och just tagit sin examen.”

Under en dag kommer vinnarna att få ta över hela ansvaret från de fyra cheferna.

”De kommer att få ta tag i riktiga problem, vara med på ledningsmöten och förbereda frågor”, säger Annica Saltskog.

Banken hoppas förstås att det förutom idégenerering skapas ett intresse från båda håll att återses så småningom.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST