Fotograf: Dollarstore

Skandal-vd:n presenterar ännu ett kanonresultat – och satsning på e-handel

Lågpriskedjan Dollarstore skördar nya framgångar.

Dollarstores grundare och vd Peter Ahlberg gör allt för att sticka ut. I fjol skrev han ett nyhetsbrev till sina anställda som exploderade i media. Brevet, som började som nyhetsbrev brukar, avslutades med ett frontalangrepp mot feminism och jämställdhet.

”Jag protesterar. Jag totalvänder mig mot allt förskönande som skrivits om jämställdhet och feminism. Finns inget ämne som är så kärnvapenladdat”, skrev han enligt ETC.

Han avslutade nyhetsbrevet med att han gärna blir kallad för ”mansgris” samt att ”hen” är det värsta epitet han vet, för att därefter önska medarbetarna en trevlig helg.

LÄS ÄVEN: Skandalbrevet från svenske vd:n – som har fått anställda på lågpriskedjan att helt gå i taket

Men mediastormen som följde tycks inte ha påverkat siffrorna för Dollarstore, varken i fjol eller i år. Under årets första kvartal kan lågpriskedjan visa upp en 33 procentig försäljningsökning och ett rörelseresultat som förbättrats med 56 procent, skriver Market.

”Januari var en tämligen svag månad för oss, men vi ökade i februari och avslutade starkt i mars. Påskförsäljningen steg med 15 procent i jämförbara enheter, säger han till Market.

Nu väntar ytterligare expansion för lågpriskedjan. Fysiskt planerar Dollarstore att etablera 25 nya butiker, sju renoveringar och fyra flyttar. Men Peter Ahlberg avslöjar också att det är dags för en satsning på e-handel. I oktober går startskottet, avslöjar han för Market.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.