Fotograf: Greger Ravik/Flickr

Cloettas rapportkaramell får aktien att rusa på börsen

Oväntat starkt resultat skapar glädjeyra på börsen.

Cloettas underliggande rörelseresultat, som steg överraskande under det första kvartalet och överträffade analytikerförväntningarna med hela 23 procent, stärktes av "försäljningstillväxt på många marknader, god kostnadskontroll och högre produktionsvolymer".

Det uppger vd Henri de Sauvage-Nolting i tisdagens kvartalsrapport.

Han aviserar vidare planer på prishöjningar som blivit nödvändiga på grund av kronförsvagningen. Detta kommer dock att ta viss tid.

Integrationen av Candyking utvecklas enligt vd:n i linje med plan, och under det andra kvartalet väntar integrering av de nordiska Candyking-enheterna i Cloettas affärssystem, "vilket leder till ökad effektivitet".

Den organiska försäljningsökningen i kvartalet, som uppgick till 1,1 procent, drev av Cloettas förpackade varumärken, som ökade med 2,4 procent. Lösgodiset minskade med 3,3 procent, främst på grund av Norge.

Här är det viktigaste ur rapporten

Konfektyr- och snacksbolaget Cloetta redovisar ett underliggande rörelseresultat på 164 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (114).

Förväntat enligt SME Direkt var ett underliggande rörelseresultat på 133 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 1.562 miljoner kronor (1.222), mot väntade 1.541.

Den organiska försäljningstillväxten var 1,1 procent, mot väntade plus 0,9 procent och 0,0 procent i det fjärde kvartalet.

Cloetta rusar 8 procent i den inledande handeln på rapportdagen. Följ aktien i realtid här på VA Finans.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant