Fotograf: Therese Jansson/TT

Tipset: Dags att köpa kvalitetsbolaget som rasat 30% på ett år

Affärstidningen ser läge att bottenfiska verkstadsbolaget.

Det är hög tid för ventilationsföretaget Systemair att leva upp till sitt rykte som ett av börsens kvalitetsbolag. Det skriver Dagens industri och rekommenderar köp av verkstadsaktien trots att man menar att trenderna är oroväckande.

Systemair-aktien har det senaste året backat med 30 procent trots att börsen som helhet stått stilla.

Företaget har haft svårare att få ut samma priser som man tidigare hade givet kostnaderna, skriver Dagens industri. Samtidigt är det möjligt att investerarna är på väg att överge Systemair precis när det är på väg att vända.

"Vår optimism grundas i att Systemair det senaste året lagt större vikt på att omstrukturera befintliga bolag än att fortsätta köpa företag i lika hög takt som för några år sedan", skriver Di:s Ulf Petersson.

Di lyfter också upp att det inte är något fel på marknadsförutsättningarna för bolaget. Det finns också ett potentiellt uppköp runt hörnet givet att grundaren tillika storägaren Gerald Engström fyller 70 år.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant