Nytt Veckans Affärer magasin ute nu!

Spotify har inte gjort en enda krona i vinst – hur ska musiktjänsten motivera värderingen på över 200 miljarder kronor? Om detta och mycket mer kan du läsa i det senaste numret av magasinet Veckans Affärer.

Nu finns ett nytt nummer av Veckans Affärers magasin ute i butik. Du som är prenumerant har förutom printversionen även tillgång till magasinet som e-tidning samt i vår mobilapp för iPhone eller Android.

Inte prenumerant ännu?

Prenumerera här!

Här är en del av innehållet i det senaste, fullspäckade numret:

SPECIAL
Striden har bara börjat för Spotify
Daniel Ek har på bara tio år byggt ett globalt svenskt företag som är högre värderat än både Ericsson och H&M. Men ännu har Spotify inte gjort en enda krona i vinst. Hur ska musiktjänsten motivera värderingen på över 200 miljarder kronor?

DIGITALT
Digital växtvärk sänker H&M
Den svenska modejätten har redan en e-handel som finansiellt slår konkurrenterna. Men 4743 butiker tynger, och marknaden är långt ifrån övertygad.

INNOVATION
Nu ska han få storbolagen att tänka som startup
Med sin första bok blev Eric Ries startup-världens guru nummer ett. Nu ska han rädda storbolagen från massdöd med uppföljaren.

KAPITAL
Afrikas hetaste investeringshub
Rwanda har rest sig från sitt mörka förflutna och blivit ett av Afrikas säkraste och minst korrupta länder. Nu satsar man allt på att locka utländska investerare.

PROFIL
Spindeln i de tunga investerarnas nät
Polare med Karl-Johan Persson och familjen Wallenbergs favorit. Serieentreprenören Stefan Krook har tiotaggarnas fulla förtroende när det gäller goda investeringar.

CASE
Brott, konkurser och brakförluster
Den ena svenska digitala tv-tjänsten efter den andra floppar. Varken startupbolag eller medieveteraner har hittills lyckats.

Vill du också bli prenumerant?

Prenumerera här!


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.