ANNONS

Så hittar du dagliga investerings-möjligheter – med hjälp av experternas tekniska analys

Varje dag erbjuder marknaden massor av investeringsmöjligheter, men att hitta dem kan vara tidsödande och kräva mycket övning.

Många investerare missar stora möjligheter, ofta för att de är för upptagna för att lägga märke till bra setups – eller helt enkelt för att en bristande analys leder till fel beslut.

Att missa bra möjligheter kan leda till ödesdigra handelsvanor, som FOMO – Fear Of Missing Out. När en investerare har missat en bra setup blir han lätt frestad att jaga marknaden och ta positioner för sent när risk/reward-ratiot har blivit ofördelaktigt. Ett av de bästa sätten att hitta en möjlig affär kan därför vara att tillämpa tekniska analys.

Det kan ofta vara nästan omöjligt att ha tid till att både analysera diagrammen och vara uppmärksam på när den förväntade möjligheten tillslut uppstår. De institutionella proffsen har ofta ett helt gäng analytiker som gör detta åt dem.

Teknisk analys

Grundpelarna i teknisk analys började användas av affärsmannen Joseph de la Vega i Amsterdam redan på 1600-talet, för att studera de nederländska finansmarknaderna. I Asien sägs teknisk analys ha skapats av japanen Homma Muneisa, som på tidigt 1700-tal utvecklade candlestickdiagram, som än idag är ett viktigt verktyg för teknisk analys.

Låt experterna göra läxan

Flera mäklare erbjuder analys och forskning för att utbilda sina investerare och underlätta för dem att handla. LCG erbjuder populära tekniska analyser till alla kunder, som visar nyckelnivåer för stöd och motstånd, pivot points och förväntad prisutveckling.

Men LCG går ett steg längre och erbjuder även teknisk analys på en institutionell nivå. VIP-analysen har belönats med priset  “Independent Research House of the Year” av magasinet The Technical Analyst fyra år i rad – och används idag av åtta av världens tio största banker.

LCG erbjuder dagliga prognoser för valutapar, index och råvaror som presenteras varje morgon och är tillgängliga för LCG:s VIP-kunder.

 

 
LCG:s VIP-Analys visar en tydlig överblick av flera marknader och tillgångsklasser.

Bevaka din investering och planera din exit

Varje prognos anger en tydlig nivå för köp, stopp och ta hem vinst, samt en kommentar om idéen, som låter varje investerare avgöra om förslaget passar deras strategi och riskaptit. Prognoserna presenteras varje morgon och uppdateras löpande 24/5 för att visa om priset:

* Närmar sig sin ingångsnivå.
* Närmar sig en nivå för bekräftelse.
* Har nått en stoppnivåoch annullerat prognosen.
* Har nått en vinstnivå.

Exempel på prognos.

Exempel på samma uppdaterade prognos.

Håll dig till planen

Precis som med all analys kommer prognosen inte alltid att matcha vad som kommer att hända. Det är viktigt att ha i åtanke att en setup måste matcha sina parametrar för att vara giltig. En prognos kan till exempel föreslå att priset för råolja ska stiga idag, medan priset för närvarande är 61,65 dollar – samtidigt som prognosen anger en ingångsnivå på 61,10 dollar. För att dra fördel av prognosen är så är det kritiskt att vänta tills priset går ner eller sätta en köp-limit-order vid den angivna ingångsnivån. Om priset aldrig når dit så är prognosen ogiltigt och investeringen ska inte göras.

Utnyttja synergin

Teknisk analys och proffsiga prognoser kan öka dina chanser markant till framgångsrika investeringar men kom ihåg att diagram aldrig kan avslöja hela sanningen. Diagrammen visar en mycket detaljerad prisutveckling, men inte vad som driver prisets rörelser. Därför är det viktigt att hålla kolla på nyheter och fundamental analys. LCG levererar dagliga expertrapporter och expertvideor här.

Läs även:

Lyckas med din trading: Så använder du marknadens volatilitet till din fördel

Utvecklas som investerare: Lär dig allt om CFD-handel

 

Handla i utbrott eller rekyler? Här är proffsens enkla men smarta strategi

 

Bli en framgångsrik trader: Så sätter du upp rätt vinstmål

 

Upptäck marknadens vändningar: Så använder du japanska candlesticks

 

Misstaget som skiljer amatörerna från tradingproffsen: Undvik att jaga marknaden

 

Gå in på LCG:s hemsida för att lära dig mer!

 

 


Handel med Contracts for Difference (CFD) innebär hög risk för ditt investerade kapital och kan leda till förluster som överstiger din ursprungliga insättning. CFD-handel är kanske inte lämpligt för alla, så försäkra dig om att du till fullo förstår riskerna som är inblandade. London Capital Group Limited (LCG) auktoriseras och regleras av Financial Conduct Authority (FCA) med företagets registreringsnummer: 182110. London Capital Group (CYPRUS) Limited (LCG CY) aukotoriseras och regleras av Cyprus Securities and Exchange Commission (Licensnummer: 341/17)


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Proffsen tror på kursuppgångar i år: "Farligt att tänka att börsen toppat"
  2. Tipset: Fyndläge i Nordea efter kursraset – ”maffig direktavkastning”
  3. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  4. Ny konkurs på fastighetsplattformen Tessin
  5. Pewdiepies följarskara ökar med 700% i fajten mot indiska utmanaren
  1. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  2. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  3. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  4. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant