Legendariska investeraren George Soros spekulation mot Norwegian slutade i katastrof: Förlorade 40% - på bara en dag

George Soros har länge varit negativt intställd till Norwegian.

Flygbolaget Norwegian har länge varit en av de mest blankade aktierna på de nordiska börserna. En av hedgefonderna som varit negativt inställd till aktien är Soros Fund Management, som drivs av legendariska investeraren George Soros.

Enligt tidningen Dagens Næringsliv blankade Soros flygbolaget flera gånger under inledningen av 2018 - aktiekursen stod då i 234 norska kronor. Traden var till en början en framgång då Norwegian-aktien sjönk till 161 kr under våren.

Det hela slutade dock i en katastrof. Förra torsdagens rykte om ett kommande bud från British Airways ägare IAG ledde till en kursrusning och aktien stängde 47 procent högre för dagen.

Kursrusningen ledde till att Soros förlorade uppskattningsvis 40 procent på sin spekulation mot flygbolaget – under en dag. Statistik publicerad i fredags avslöjade att Soros stängde hela positionen efter motgången.

Soros är mest känd som mannen som sänkte det brittiska pundet i början av 90-talet. Enligt källor tjänade Soros uppemot en miljard dollar från den spektakulära jätteaffären.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.