Fotograf: Marketwatch/Youtube

12 år – och vd för kryptostartup som ska lösa stort problem för gamers

George Weiksner, som bor i Old Greenwich i Connecticut, är inte som vanliga 12-åringar. Han är vd för Pocketful Of Quarters som tagit fram en ny kryptovaluta för spelplattformar.

Det gör honom inte till världens yngsta vd, men helt klart till en av de yngsta. George Weiksner är inte bara en väldigt ung vd, utan också en tuff förhandlare. När han i höstas satte sig ned för att diskutera ägandet i sin startup med sin grundarkollega, som råkar vara hans pappa, ville han ha 80 procent av bolaget. Men pappa Michael Weiksner hade en annan syn på saken, berättar de i en gemensam intervju med Business Insider.

”Jag tyckte att vi skulle dela bolaget 50/50, för jag var den som byggt det”, säger Michael Weiksner.

Till slut accepterade George Weiksner sin pappas bud. På ett villkor. Att han fick bestämma över bolaget.

Idén till Pocketful of Quarters kom en dag i september i fjol när han fick skjuts hem från skolan av sin pappa.

”Jag var frustrerad för att alla de mynt jag vunnit när jag spelade videospel alltid försvann när jag avslutade spelet. På så sätt förlorade jag all tid och jobb jag lagt ned på dem. När min pappa berättade för mig om kryptovalutor, kändes det vettigt att skapa en kryptovaluta för spel”, säger George Weiksner till Business Insider.

Medan kryptovalutor var en ny värld för George Weiksner, var det definitivt inte det för hans pappa. Han driver nämligen en riskkapitalfirma, Rostrum Capital, och har sedan länge sett potentialen i såväl kryptovalutor som i den underliggande blockkedjetekniken. För ett antal år sedan var han också involverad i arbetet med den bitcoin-baserade valutan Colored Coins.

Myntet som de skapat, Quarters, bygger på kryptovalutan ethereum och kommer snart att kunna köpas från företagets sajt.

Visionen är att Quarters ska kunna användas för att köpa saker i spelet, allt från uppgraderingar till extra liv.

”En 12-årings hjärna kan se på världen på ett befriande sätt, fritt från alla knäppa kompromisser vi gjort. Det var exakt vad som hände när jag berättade om kryptovalutar för George”, säger Michael Weiksner. 

Lösningen är framtagen ur spelarens perspektiv, vilket gör den annorlunda jämfört med andra erbjudanden om kryptovalutor för spel, menar de båda.

Till de som tror att syftet med att ha en 12-åring som vd bara handlar om marknadsföring, eller att George Weiksner bara är en frontfigur, vill de säga att så inte är fallet.

”Det var jag som kom på idén”, säger George Weiksner till Business Insider.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium