Nordea bötfälls i Finland

Nordea får betala straffavgift till Finlands finansinspektion. 

Nordea har tilldömts en straffavgift på 400.000 euro av den finländska Finansinspektionen. Bakgrunden är en försenad transaktionsrapportering.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"På grund av ett isolerat programmeringsfel underlät Nordea att inom föreskriven tid rapportera obligatorisk information om ett begränsat antal transaktioner 2016. Felet korrigerades", skriver Nordea och lägger till att "ingen kund åsamkades skada av felet".

Nordea ska flytta sin legala hemvist från Sverige till Finland under 2018 och blir då en del av EMU och hamnar under ECB:s övervakning. Huvuddelen av tillsynsarbetet kommer dock att utföras av den finländska Finansinspektionen.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant