Nordea bötfälls i Finland

Nordea får betala straffavgift till Finlands finansinspektion. 

Nordea har tilldömts en straffavgift på 400.000 euro av den finländska Finansinspektionen. Bakgrunden är en försenad transaktionsrapportering.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"På grund av ett isolerat programmeringsfel underlät Nordea att inom föreskriven tid rapportera obligatorisk information om ett begränsat antal transaktioner 2016. Felet korrigerades", skriver Nordea och lägger till att "ingen kund åsamkades skada av felet".

Nordea ska flytta sin legala hemvist från Sverige till Finland under 2018 och blir då en del av EMU och hamnar under ECB:s övervakning. Huvuddelen av tillsynsarbetet kommer dock att utföras av den finländska Finansinspektionen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.