McDonalds storsatsar i Norden - öppnar 200 nya restauranger

McDonalds ser stor tillväxtpotential de kommande åren i Norden.

McDonalds planerar att öppna 100 restauranger i Norden under fem år och 200 restauranger under tio år, något som skapar uppemot 5 000 nya arbetstillfällen. Expansionen ska ledas av Guy Hands som tagit över som developmental licensee för McDonalds i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi ser stor tillväxtpotential på alla fyra marknaderna, med god tillväxt i alla länder. Under de kommande åren kommer vi att göra betydande investeringar för att ta till vara på marknadspotentialen. Vi serverar 150 miljoner gäster om året och visionen är att nå 200 miljoner per år i Norden", säger Christer Åberg, ny koncernchef för McDonalds Norden.

Företaget investerar också tillsammans med franchisetagarna för att uppgradera befintliga restauranger. Förbättringarna av restaurangupplevelsen innebär att gästerna kan beställa vid digitala kiosker, nya kök för tillagning ”på beställning” och en förbättrad service, inklusive bordsservering. Under våren kommer McDonalds i Sverige att börja erbjuda hemleverans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST