Fotograf: Tomas Oneborg

Bolånekriget trappas upp rejält - nu chocksänker storbanken räntan

Danske Bank tar upp kampen med uppstickarna på bolånemarknaden.

Danske Bank sänker sin svenska tvååriga bolåneränta till 1,29 procent, mot tidigare listpris om 1,85 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Bolånemarknaden är i förändring där alltfler aktörer vill slå sig in på marknaden. En ökad konkurrens är bra för kunderna och här vill Danske Bank, som en utmanare på den svenska marknaden vara med och ge både våra befintliga och nya kunder en av marknadens lägsta räntor i kombination med ett komplett bankerbjudande", säger Stojko Gjurovski, chef för Personal Banking Danske Bank Sverige, i en kommentar.

LÄS MER: Startupen som vill vända upp och ned på bolånemarknaden röjde just ett stort hinder

Danske Bank Sverige driver en kampanj som löper fram till slutet av april med bolån bundna på sex år till ränta om 1,95 procent.

Enligt Konsumenternas Bank- och finansbyrå var Danskes genomsnittsränta för utgivna bolån med två års bindningstid under mars 1,69 procent. De konkurrenter som listas på samma jämförelsesajt låg mellan 1,56 och 1,65 procent.

För en knapp månad sedan presenterade uppstickaren Enkla.com ett bolåneerbjudande med treåriga bundna bolån till 0,95 procents ränta.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.