Fotograf: Daniel von Appen/Unsplash

Dagens ras: Bildelskedjan tvingas vinstvarna - efter norska radioproblem

Mekonomen vinstvarnade på måndagskvällen.

 

Signifikant minskad försäljning av DAB-produkter (digitala radioprodukter) i Norge tillsammans med färre vardagar påverkar försäljningen negativt i första kvartalet 2018. Resultatet påverkas även negativt av den svaga svenska kronan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

Försäljningen för det första kvartalet 2018 beräknas landa cirka 40 miljoner kronor lägre jämfört med motsvarande period föregående år då intäkterna uppgick till 1.518 miljoner kronor, vilket då motsvarande en ökning med 7 procent.

Vidare skriver bolaget att det analyserar behovet av en eventuell nedskrivning av lagervärde för DAB-produkter.

"Trots en underliggande stabil försäljningsutveckling i kärnaffären har bolagets försäljning i det första kvartalet 2018 påverkats negativt av väsentligt minskad försäljning av DAB-produkter (digitala radioprodukter) och färre vardagar, jämfört med första kvartalet 2017", summerar bolaget i pressmeddelandet på måndagskvällen.

I rapporten för det första kvartalet 2017 lyfte den då nyligen tillträdda vd:n Pehr Oscarson fram att bolagets tillbehörsförsäljning hade påverkats positivt av DAB i Norge, men skrev även att denna utveckling hade haft en negativ effekt på bruttomarginalen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST