Fotograf: Pexels

Ranking: Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

Här är aktierna med starkast köpsignaler, enligt teknisk analys.

1.  Orsted A/S
Orsted A/S ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 367. Ger signal om vidare uppgång till 406 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 380 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 380 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
2.  Kesko Oyj B
Kesko Oyj B ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 45.63, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien testar stödet vid ca 46.20 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 46.20 euro utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
3.  Lundin Mining Corp.(LUMI.ST) - 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 57.6 (2)
Lundin Mining Corp. ligger i en närmast horisontell trend och fortsatt utveckling i samma riktning indikeras. Har brutit motstånden vid 56.74 kronor i en rektangelformation, och fortsatt uppgång signaleras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 55.60 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 55.60 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
4.  Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA(WWL.OL) - 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 53.1 (0.9)
Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 52.52, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien testar stödet vid ca 51.50 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 51.50 kroner utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
5.  SCA B
SCA B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har gett köpsignal från glidande medelvärde, vilket också signalerar om en fortsatt uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 87.00 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal.   Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
6.  Tele2 B
Tele2 B har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Har brutit genom taket vid 101 kronor i en rektangelformation. Etablerat genombrott signalerar fortsatt uppgång till 108 kronor eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 100 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 100 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
7.  Bang & Olufsen AS
Bang & Olufsen AS ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har stöd vid ca 152 kroner och motstånd vid ca 188 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
8.  G5 Entertainment
G5 Entertainment ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har en möjlig omvänd huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott över motståndet vid 381, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt uppgång. Aktien närmar sig stödet vid ca 290 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
9.  AstraZeneca
En närmast horisontell trend är bruten uppåt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Har också brutit motståndet vid 587 kronor i en rektangelformation, och fortsatt uppgång signaleras. Aktien har stöd vid ca 582 kronor och motstånd vid ca 619 kronor. Volymtoppar och volymbottnar stämmer dåligt överens med toppar och bottnar i kursen. Det försvagar trendbrottet. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal.   Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
10.  Ambu B
Ambu B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 135 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.