Fotograf: Ferdinand Ostrop/AP

Investeringslegendaren kallade kryptovalutor för bubbla – men nu vill han börja handla

George Soros investeringsfirma Soros Fund Management uppges förbereda sig för att handla kryptovalutor, trots efter att ha kallat kryptovalutor för en bubbla så sent som i januari.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Adam Fisher som är ansvarig för makroinvesteringar på Soros Fund Management erhöll ett internt godkännande för att handla virtuella valutor någon gång de senaste månaderna, enligt källor som nyhetsbyrån talat med. Fisher har ännu inte gjort någon investering på området.

Soros uppgav i januari att digitala valutor inte kan fungera som faktiska valutor till följd av deras volatilitet. Kryptovalutan bitcoin har fallit med 41 procent sedan kommentaren.

Även andra makrochefer har vänt sig till digitala valutor på sistone. John Burbank som avslutade sin huvudfond i fjol planerar att initiera en finansieringsrunda om 150 miljoner dollar för två kryptofonder.

Miljardären Alan Howard har gjort egna betydande investeringar i kryptovalutor utanför sin investeringsfirma och planerar att allokera mer till området.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.