Fotograf: gnuckx/Flickr

Vild rökare på börsen – aktien rusar 30% i dag

Läkemedelsbolaget Enorama Pharma är dagens raket på Stockholmsbörsen.

First North-listade Enorama Pharma har slutfört den andra bioekvivalensstudien av sitt nikotintuggummi med fruktsmak. Resultatet är positivt och innebär att samtliga studier som krävs för att registrera tuggummit som läkemedel är färdigställda, skriver Enorama Pharma i ett pressmeddelande.

I studien testades Enorama Pharmas 4 mg nikotintuggummi med fruktsmak mot referensprodukten Nicorette 4 mg.

De studier som totalt genomförts med positiva resultat är bioekvivalenstester av Enorama Pharmas 4 mg nikotintuggummi med mint- respektive fruktsmak samt tre och sex månaders stabilitetsstudier. Tillsammans visar studierna att Enorama Pharmas produkt, som tillverkas med en annan teknologi än konkurrenternas, är redo för både storskalig produktion och att godkännas som läkemedel, skriver Enorama Pharma.

"Vi har kommit ett sjumilasteg närmare en marknadslansering. Det som nu återstår är registreringsansökningar, men det är en administrativ process", säger bolagets vd Mats Rönngard.

Vid klockan 16 på torsdagen hade aktien rusat 30 procent för dagen. Följ Enorama Pharma i realtid här på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST