ANNONS

Nytta för klienter genom specialkunskap – Affärsjuridik med ansvar

Personligt engagemang och specialkunskaper genererar nytta för klienterna. Här är affärsjuridiska byrån som tar ansvar. 

NORDIA LAW är en affärsjuridisk advokatfirma som bildades för 35 år sedan, byrån är resultatorienterad och tar ansvar. Verksamheten går ut på att generera nytta för klienterna genom specialistkunskap och personligt engagemang.

”Vi har en bred affärsjuridisk bas och på Stockholmskontoret har vi spets inom ansvarsjuridiken. Den omfattar ersättningsansvar på skadestånds- och försäkringsområdet, men också ett uppdragsområde som andra affärsbyråer inte har: affärsrelaterad brottslighet. På de områdena sticker vi ut”, säger Conny Cedermark, som är styrelseordförande i Stockholm och har arbetat på firman sedan 2001.

En ansvarstagande advokatfirma

NORDIA:s uppdrag inom ansvarsjuridiken är många. Skadestånds- och försäkringsuppdragen är omfattande och handlar ofta om processuppdrag, men också om större utredningar. Även uppdragen inom affärsrelaterad brottslighet, ekonomiska brottmål eller ”white collar crime” som det heter på engelska, är omfattande. Det uppdragsområdet handlar om exempelvis mutor, insiderhandel, skatteundandragande och bokföringsbrister.

NORDIA LAW

NORDIA LAW är en affärsjuridisk byrå som finns i de nordiska huvudstäderna och i Göteborg. Spetskompetensen i Stockholm är ansvarsjuridik, som innefattar ersättnings- och straffansvar på affärsområdet. Den specialinriktningen gör att NORDIA LAW kompletterar snarare än konkurrerar med andra affärsjuridiska byråer. 

Läs mer om NORDIA LAW här 

Byrån har gedigen erfarenhet och har tagit aktiv del i flera av de största och mest uppmärksammade rättegångarna. Exempel som kan nämnas är Skandia-, Panaxia och Qvibergrättegångarna.

 ”Genom specialistkompetensen inom affärsrelaterad brottslighet kompletterar vi snarare än konkurrerar med andra affärsbyråer.”

Företaget bistår ofta med utredningar och stöd åt bolag som konsulterar NORDIA LAW preventivt - det vill säga innan ansvarsfrågorna når medierna och rättssalarna.

Viktigt med hög trivselfaktor 

Att driva en affärsjuridisk byrå är ett lagarbete som kräver att laget trivs. Rekrytering av rätt medarbetare är därför a och o. NORDIA LAW har trots hård konkurrens om de vassaste juristerna haft framgång med rekryteringen under byråns 35 år på marknaden.

”Ofta har vi använt våra kontakter med domstolarna och på så vis fått kloka referenser. Det har fungerat utmärkt”, säger Conny Cedermark.

Fördelarna med att som jurist arbeta på en byrå som NORDIA är enligt Conny Cedermark flera. En fördel han pekar på är att de unga juristerna tidigt får ha aktiva klientkontakter.

”Jag föreställer mig att unga jurister på de allra största byråerna får se fler pappershögar än klienter. Så är det inte hos oss. Här arbetar vi tillsammans, både internt och med våra klienter.”

En engagerad advokatfirma NORDIA LAW:s affärsidé är att skapa nytta för klienterna. Det gör man genom att erbjuda lösningar som är juridiskt korrekta och samtidigt affärsmässigt fördelaktiga.

”Vi är professionella, engagerade och personliga. Delägarintensiteten i våra uppdrag är stor. Den saken uppskattas av våra klienter.”

Växer vid behov

Conny Cedermark gissar att NORDIA LAW om tre till fem år arbetar på ungefär samma sätt som idag, möjligen med fler medarbetare. Att firman ska växa är dock ingen uttalad ambition. Firman växer istället när det behövs och det har skett successivt under åren.

”Vi vill ha kvar en bra och fungerande verksamhet. Om det innebär att vi om fem år är lika stora som idag eller är dubbelt så många är av underordnad betydelse. Huvudsaken är att vi inte bygger bort engagemanget. Att vi vinner processer är viktigt för vår marknadsföring, men engagemanget i det dagliga arbetet är det som gör skillnad.”


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Rusning till Leif GW:s och Göran Perssons bolag som laddar för börspremiär
  2. Sveriges doldis-techstjärna sålde just sitt bolag till Uber för 29 miljarder – allt började med en hjärnblödning
  3. Paret satsade sina bröllopspengar och hackade Ikea – idag säljer de sina soffben i 30 länder
  4. Aktierna som ska upp 40% eller mer – enligt proffsen
  5. Fondens floppår drabbade 300 000 sparare – nu lämnar förvaltaren
  1. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  2. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  3. Aktien rasade 26% – sen stoppades all handel i forskningsbolaget
  4. Forna världsartisten går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget
  5. Nästa vecka tar hon över Handelsbanken – bryter 150 år av gubbvälde

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.