Fotograf: Apple Press

Uppgifter: Apple utvecklar iPhone med böjd skärm som du inte ens behöver nudda

Teknikjätten är på gång med några av de största förändringarna i telefonens historia, enligt medieuppgifter.

Det skulle inte vara första gången som Apple förändrar hur vi använder teknik. Teknikjätten fick oss att omfamna datormusen och överge knapptelefonen. Nu verkar bolaget vara på väg att förändra hur du använder din telefon – igen.

Apple är i full färd med att utveckla en skärm som inte styrs av touch – utan rörelser – och har en böjd form, enligt medieuppgifter. Det ska vara ett försök att differentiera sig på en allt mer konkurrensutsatt marknad, rapporterar Bloomberg som hänvisar till källor.

Rörelsekontrollen ska vara baserad på en teknologi som kan känna av om och hur nära  användarens fingrar är från skärmen. Utifrån fingrarnas rörelse ska telefonens mjukvara sedan svara.

Enligt uppgift skulle tekniken användas som ett komplement till dagens touchfunktioner men minska behovet att trycka sig runt i telefonen. Den nya teknologin kommer troligtvis dröja och förväntas inte vara färdig förrän om två år, enligt en person med insyn i projektet.

Apple uppges även vara i full gång att utveckla en skärm med inåtböjd form, istället för den platta skärm som använts sedan iPhonen först släpptes 2007. Hur det ska användas för att förändra den bredare iPhone-upplevelsen framgår inte.

Båda funktionerna befinner sig idag i ett tidigt utvecklingsskede och Apple har valt att inte vidare kommentera uppgifterna till Bloomberg.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST