ANNONS
Johan Plogfeldt ansvarar för Sopra Sterias nya DigiLab i Sverige

Han tar digitalt innovations-koncept till Sverige

Den internationella konsultjätten Sopra Steria etablerade sig nyligen på allvar i Sverige, genom sitt köp av konsultföretaget Kentor. Ett av de första koncerngemensamma koncept som nu etableras i Sverige blir DigiLab – ett showcase för digital innovation med väl etablerade metoder och senaste tekniken för att ta fram innovativa lösningar.

Johan Plogfeldt, ansvarig för skapandet av DigiLab i Sverige, menar att konceptet inte bara handlar om att låta sig inspireras av ny teknik. 

”Det handlar lika mycket om att vi nu kan erbjuda en strukturerad innovationsprocess där vi tillsammans med våra kunder tar oss från första tanke och idé, via prototyper till fullskalig utrullning. Vår erfarenhet är att det kan behövas personliga ”aha”-upplevelser för att man ska kunna tänka utanför det konventionella. Då är det naturligtvis intressant att titta över landsgränserna och se vad man åstadkommit i de andra DigiLab-miljöerna runt om i världen.”

Upplev artificiell intelligens

På Sopra Sterias DigiLab i Sverige kommer besökarna kunna ta del av fullt fungerande lösningar som bygger på en mängd olika tekniker och innovationer; mixed reality, artificiell intelligens, Internet of Things, intelligenta personliga assistenter, med mera. 

Sopra Steria

Sopra Steria är ett internationellt konsultföretag som är ledande inom digital transformation av medelstora och stora organisationer. Deras unika kombination av specialistkompetens inom både verksamhetsutveckling och IT ökar värdet på och användbarheten av kundernas satsningar.

I världen har företaget fler än 42 000 medarbetare i mer än 20 länder, 1 850 av dem finns i Skandinavien. Företaget har en stark kultur som bygger på samverkan och teamwork. Genom att dela med sig av sin kunskap och den positiva kulturen bygger företaget långsiktiga relationer med både medarbetare och kunder.

”Det kommer bli riktigt kul att kunna visa allt det här. Men det är viktigt för mig att vi inte utvecklar teknik för teknikens skull, utan har fokus på att sätta den i ett sammanhang där den gör nytta”, säger Johan Plogfeldt.

Besökarna och deltagarna i labbet kommer kunna uppleva nyskapande lösningar och innovationer inom mängder av olika branscher; medicin, bygg och konstruktion, utbildning, stadsplanering – och mycket mera. 

”Miljön som vi skapar kommer vara den självklara utgångspunkten i de innovationsprojekt vi driver tillsammans med kunderna. Vi vet att vi har processer som verkligen fungerar och är mycket måna om att teknik, människa och organisation synkar med varandra. Det är det som är nyckeln till framgång – att driva digitalisering där människors bästa alltid är i fokus.”

Sopra Steria DigiLab runt om i världen

Förutom i Stockholm finns DigiLab även i Paris, London, Berlin, Oslo, Bryssel, Edinburgh, Madrid, Singapore, Chennai, Milano, Toulouse, Barcelona, Noida, Casablanca, Frankfurt, Lausanne, Lille, Lyon och Aix. 

Läs mer om DigiLab här


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  2. Forna världsartisten går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget
  3. Blågul totaldominans bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu
  4. Deppiga inköpschefer sänker börsen – Swedbank åter i fokus
  5. ”I dag handlar entreprenörsdrömmen om att bygga bättre företag – inte större”
  1. Så gick Supertalangen från idé till att sälja t-shirts med ”Skam”-citat för en kvarts miljon kronor på två veckor
  2. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  3. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  4. Listan: Börsens allra bästa köp – enligt 988 analyser
  5. Experterna förklarar: Så påverkas börsen av kronraset – och här är aktierna som gynnas mest

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.