Fotograf: Ericsson /// Carl Bredberg/SvD/TT

Gardell om storinnehavet Ericsson: "Det går för långsamt"

"Vi tycker att det går för långsamt," säger Cevian-chefen.

Ericssons storägare Cevian sätter fortsatt press på telekombolagets ledning. Förbättringsarbetet måste gå i en snabbare takt och situationen med förluster i vissa enheter i bolaget måste lösas.

Det säger Cevians Christer Gardell till Nyhetsbyrån Direkt i samband med Ericssons årsstämma på onsdagen.

"Vi tycker att det går för långsamt. Sedan måste förlusterna vara borta i slutet av året, då främst inom Digital Services", säger han.

Christer Gardell säger också, i linje med vad han har uttryckt tidigare, att Cevian har högre förväntningar på bolaget än de mål som Ericsson självt har för 2020.

Cevian Capitals innehav i Ericsson uppgick i slutet av februari till 9,1 procent av aktiekapitalet och 5,4 procent av rösterna, enligt ägartjänsten Holdings.

Under årsstämman valdes Ronnie Leten, med tidigare erfarenhet som ordförande på Atlas Copco, till ny styrelseordförande för Ericsson.

Börje Ekholm säger att han hoppas att Leten kommer att upprepa det som blev ett framgångsrecept för Atlas Copco: decentralisering. Det ska också hjälpa till med att holla kostnader i schack. 

"Vi måste bli mycket enklare, vi måste bli mycket snabbare och här ser jag Ronnies erfarenheter som ovärderliga", säger Ekholm enligt Di.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant