Föredetta vd Per Eriksson Fotograf: NetEnt Press

Net Ent:s vd får sparken – aktien rasar tvåsiffrigt

Tillväxten i spelbolagsunderleverantören Net Ent har varit för dålig de senaste 18 månaderna. Ny handlingsplan har sänkt aktien under morgonen. 

Aktien i spelbolagsunderleverantören har tappat över 40 procent det senaste året och bolaget tvingades vinstvarna för det fjärde kvartalet i januari. Ordförande Vigo Carlund vill inte kommentera huruvida trenden i det fjärde kvartalet fortsatt i det första kvartalet.

Styrelsen i spelbolagsleverantören Net Ent har beslutat att byta vd. Per Eriksson får lämna chefsposten i syfte att öka fokus på långsiktig tillväxt.

Vigo Carlund beskriver beslutet som en process som har vuxit fram över tid.

"Per hade inledningsvis flera bra år, men de senaste 1,5 åren har vi haft för dålig tillväxt. Generellt sett så är inte tempot tillräckligt högt. Men vi har en handlingsplan som vi håller på att ta fram med en rad åtgärder".

Bolaget har inlett rekryteringsprocessen gällande en ny vd och Therese Hillman har utsetts till tillförordnad vd. Han ska samtidigt kvarstå i sin roll som finanschef.

"Den värdeskapande potentialen i Net Ent är fortsatt stor. Onlinespelmarknaden växer strukturellt tack vare migrationen av spel från landbaserade former till online. Bolaget står väl rustat finansiellt och har ett starkt varumärke inom sitt segment av marknaden", fortsätter Vigo Carlund.

Vid lunchtid på måndagen hade Net Ent-aktien fallit med drygt 11 procent.

Följaktien i realtid här.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST