ANNONS

Från startup till störst på peer-to-peer – här är svenska fintechbolagets väg till toppen

Fyra år efter att Lendify grundades är bolaget sveriges största marknadsplats för lån och ett av Sveriges mest intressanta fintech företag. Nu vill man växa ytterligare.

I mars 2014 grundades Lendify av några drivna personer - Jose Cartro, Nicholas Sundén-Cullberg och John-Christian de Champs - med en gemensam vision: att skapa en effektiv och kundvänlig marknadsplats för lån. Ett år senare lanserades den digitala plattformen – som idag är Sveriges största marknadsplats för lån – med över en 800 miljoner kronor i utbetalade lån.

Men det tar tid att utmana de stora, etablerade bankerna. 

”Vi fortsätter att genom teknik och data utmana bankerna på marknaden för konsumentlån, och märker att intresset växer kraftigt både bland investerare och låntagare”, säger Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify. 

Andrahandsmarknad för lån

En milstolpe i företagets historia är lanseringen av en andrahandsmarknad för lån, i november 2017. 

”Den gör det möjligt för investerare att köpa och sälja låneportföljer av varandra. Det skapar likviditet, så att fler kan investera i lån till kreditvärdiga låntagare – i ett tillgångsslag som hittills varit förbehållet bankerna”, säger Erika Eliasson. 

Läs även ”Pressar bankjättarna: Ny teknik kan bespara svenskarna två miljarder om året” 

Kort därefter listades Lendify som ett av de 100 mest framgångsrika fintech-bolagen i världen. 

”Det var otroligt roligt att bli onämnda i ett sådant sammanhang. Att det är på global nivå visar att vår modell är intressant även internationellt, och att vi har byggt en affärsmodell som verkligen kan förändra finansbranschen.”

Expanderar ytterligare

I januari tog Lendify in ytterligare 112 miljoner kronor för att snabba på bolagets expansion.

”Kapitalet är avsett för att utveckla vår verksamhet, tekniska plattform och bädda för fortsatt tillväxt”, säger Erika Eliasson.

Se fjärde filmen i miniserien ”utmana banken”

Se alla filmer i serien här och läs mer om att investera i lån här!


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant