Sasja Beslik, chef för Nordeas hållbara finanser Fotograf: Nordea press, Wikimedia

Facebook-aktien svartlistas av Nordea

Kaos omgärdar just nu Facebook, menar Nordeas hållbara finanser som sätter aktien i karantän.

Nyheten att analysbolaget Cambridge Analytica på ett bedrägligt sätt har kommit åt data från 50 miljoner amerikanska Facebook-användare har fått det sociala nätverkets börsvärde att sjunka med över 400 miljarder kronor.

Under tisdagen meddelade Nordeas hållbara finanser att de sätter Facebook-aktien i karantän, vilket innebär att enheten på banken inte får köpa mer av aktien. Det skriver Bloomberg.

"Givet de avslöjanden på hög nivå och kaoset som omgärdar bolaget, med en stark reaktion från allmänheten, tillsammans med det överhängande hotet om ökade regleringar av plattformar, och EU:s GDPR-lagstiftning vid horisonten, har vi valt att sätta Facebook i karantän", skriver Sasja Beslik, chef för Nordeas hållbara finanser, på Twitter.

LÄS ÄVEN: Sålde sitt bolag till Facebook för 150 miljarder – nu vill han att du raderar ditt konto

Trots att Facebooks aktie har det tufft fortsätter analytikerna på Wall Street att vara optimistiska. Köprekommendationerna överväger och av de 43 analytiker som följer aktien har inte någon nedgraderat aktien, skriver Bloomberg.

Samtidigt ökar pressen nu på grundaren och vd:n Mark Zuckerberg. Facebook har kallats till möte både till det brittiska parlamentet och till den kommittéer i den amerikanska senaten och kongressen, skriver tidningen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.