Laura Bergtoft, tidigare deltagarna i Novares och Veckans Affärers mentorprogram

Laura Bergtoft, Network & Communications Officer på Wallenberg Foundations är en av de tidigare deltagarna i Novares och Veckans Affärers mentorprogram och i januari 2018 öppnar ansökan återigen upp för den nya omgången av det populära mentorskapsprogrammet. Vi har fått en reflektion från Laura omkring hur hon ser på sitt deltagande i programmet.

Vilket behov hade du som gjorde att du behövde en mentor?
När jag sökte till mentorprogrammet hade jag arbetat två år i min nuvarande tjänst. Jag trivdes bra i min roll och med mina kollegor men kände att en extern mentor och nätverket som kommer med programmet skulle utmana mig och få mig att växa både på ett professionellt och personligt plan, idag har jag arbetat i fyra år på min nuvarande roll.

Vilka frågor har du diskuterat med din mentor, hur utvecklades er relation och vilka teman har era möten kretsat kring?
Jag och min mentor Nina Nornholm från EQT fann varandra snabbt och skapade en trygg och rak relation. Vi träffades var sjätte vecka över lunch eller frukost på stan och besökte även varandras arbetsplatser. För det mesta tankade jag ur mig funderingar jag burit på sen sist och så kom Nina med smarta inspel och perspektiv. Under vårt första samtal formade vi en struktur för hur och var vi skulle lägga fokus i vår diskussion. Vi delade upp det i fyra boxar 1) Samarbete - hur är en bra medarbetare och hur skapas balans i ett team? 2) Retorik och professionalitet – hur gör man och hur ska man vara? Vikten av att skapa ett eget track record, nätverk och egna inspirationskällor 3) Vad är bra ledarskap? Skillnader mellan kvinnligt vs manligt ledarskap och åldersskillnader 4) Kommunikationsverktygslådan - måste man välja väg och när? Vad fyller jag min verktygslåda med i min nuvarande roll och inte, expert vs generalist. Vi har också fortsätta upprätthålla vår mentorsrelation även nu efter mentorprogrammet.

Vad har du som adept lärt dig/fått ut av mentorskapet och vilka actions har du tagit med de nya perspektiven din mentor gett dig?
Samtalen med Nina har fått mig att tänka mer långsiktigt och strategiskt. Det har varit nyttigt att få en utomståendes perspektiv och att kunna bolla tankar med någon som inte är min chef eller kollega. Hon har hjälpt mig att bena ut mina styrkor och svagheter och hur jag ska ta mig an dem i vissa arbetssituationer. Vi har talat en del om kvinnligt och manligt ledarskap och vikten av att ha en lyhörd och stöttande chef, inte minst när man är i början av sin karriär. Nina har gett mig nya perspektiv och konkreta tips, inte minst för en ung kvinna i en senior arbetsmiljö. Hon har pekat på vikten av att omge sig med personer att se upp till, ta rygg på och studera för att hitta sina egna ”dos and don’ts”. Att stå rakryggad och vara sig själv, äga sina projekt och inte be om ursäkt.

Vilken är den största insikten du har kommit fram till under mentorskapet?
Det är jag själv som styr min framtid, mina beslut och vilka tåg jag väljer att hoppa på och vilka jag låter passera. Har jag ett mål är det jag som måste ta mig dit. Jag är dirigenten i mitt liv. Det kanske låter självklart, men ibland är det de mest självklara sakerna man glömmer först.

Vad är ditt helhetsintryck av mentorprogrammet och dess upplägg?
Väldigt bra! Relevanta teman och inspirerande talare. Bra höjd på både mentorer och adepter samt att Novare hanterade programmet på ett proffsigt, strukturerat och personligt sätt. De har varit noga med att följa upp med varje adept så att vi känt oss inkluderade och informerade för att kunna få ut maximalt av programmet.

Ansök till 2018 års program här