Karin Lindahl, vd Indiska & alumn Mentorprogrammet

”Jag är evigt tacksam för stödet och sparringen jag fick under året"

Vilken spännande karriärvändning du gjorde under 2017. Hur gick dina tankar inför beslutet att lämna konsultrollen på McKinsey till att gå in som ensam ägare och VD över klädkedjan Indiska?
Efter nästan sex år som konsult längtade jag ut i linjen och möjligheten att få jobba mer operativt. Jag blev erbjuden ett spännande jobb på Indiska som var en blandning av det jag gjort som konsult, dvs driva stora transformationsplaner och leda butiksdriften. I juni blev jag befordrad till försäljningschef och i slutet av sommaren fick jag frågan om att ta över som VD. Ägarfrågan kom senare. Det är självklart ett stort ansvar och risk att vara ägare till Indiska, inte minst eftersom branschen är så oerhört tuff just nu. Jag är dock övertygad om att Indiska, med sitt starka varumärke, lojala kundbas och förhållandevis unika nisch har alla möjligheter göra comeback.

Du var ju adept i Novares och Veckans Affärers mentorprogram år 2009, vilken nytta och glädje har du haft av mentorskapet och din mentor, både under mentorprogrammet men även nu under åren efteråt?
Det var mycket värdefullt för mig och gav viktiga perspektiv i varför jag vid det tillfället inte trivdes i min yrkesroll. Det var också en stor anledning att jag vågade byta bransch och satsa på konsultbanan, där jag blev kvar i nästan sex år. Jag är evigt tacksam för stödet och sparringen jag fick med min mentor under året. Jag hade också mycket stor behållning av de andra deltagarna och tips från externa föreläsare.

Vilka var de största insikterna du landade i under mentorskapet?
I mitt fall var min utmaning att jag inte kände mig tillräckligt utmanad i den rollen jag hade vid det tillfället. Jag var frustrerad och förvirrad. Därför var det en befrielse att få bekräftelse och få höra ”you, go – klart att du ska köra på och ta mer ansvar och svårare uppgifter” än ”ta det lite lugnt…”

Vad skulle du säga är framgångsfaktorer för ett lyckat mentorskap?
Stort ansvar ligger på adepten. Det är viktigt att tänka igenom vad man vill ha ut av både mentorskapet och varje enskilt möte så att det inte bara blir löst prat. Jag tror man ska vara väldigt transparant och snabbt öppna upp sig så man snabbt kommer till pudelns kärna och kan diskutera de riktiga utmaningarna som man vill ha coaching i. För mentorn är det viktigt att prioritera tiden, lyssna, ställa många frågor och att inte ta på sig för många adepter.

Varför skulle du rekommendera någon att ha en extern mentor?
Alla har behov att få vädra utmaningar med en neutral part, det ger nya perspektiv och ofta utmaning när man behöver utmaning och stöd när man behöver stöd. Dessutom är det nyttigt för utbyte av vidare kontakter.

Var det något annat, utöver själva mentorskapet, som du tog med dig från programmet?
Många bra talare under nätverksträffarna. Jag blev dessutom väldigt engagerad i att driva ett jämställt näringsliv, vilket är något som jag har tagit med mig till alla arbetsplatser jag har varit på. Ett av de bästa tipsen var att välja en jämställd man, det har jag tagit fasta på!

Vi tar oss tillbaka till din VD-roll på Indiska idag. Vilka är de drivande trenderna i din bransch under kommande år?

  • Utmaningar med att driva trafik till fysiska butiker
  • Växande e-handel
  • Fortsatt fokus på hållbarhet
  • Rörlig media och personliga kontaktytor med kunder, både genom personlig digital kommunikation och personlig servicegrad

Till sist, vad ser du fram emot under 2018?
Att Indiska ska göra comeback och åter erbjuda mode och inredning till modiga, starka och uttrycksfulla kvinnor i Skandinavien – det är det enda jag fokuserar på just nu!

Ansök till 2018 års program här