ANNONS

Vill du ta konferensen ett steg längre? Här är anläggningen med vilda djur i fokus

Konferens på den svenska savannen med safari, lägereld och vilda möten. Kolmården har alla bekvämligheter som traditionella konferensanläggningar har – och lejon, såklart.

”Vildmarkshotellet är unikt i och med sin närhet till naturen och djurparken. Hotellet har en fantastisk utsikt över Bråviken”, säger Anders Leijon, försäljningschef på Kolmården.

De flesta tänker nog på djurparken när man hör Kolmården, men de har också en omfattande konferensverksamhet. De erbjuder skräddarsydda upplägg med högkvalitativ service och mat, barer och avkoppling på spaavdelningen – det finns något för alla. Med närhet till alla stora städer blir det också en naturlig samlingspunkt för företag vars verksamhet är utspridd över landet.

”Vi brukar säga att vi gör konferenser för allt från 2 till 1600 personer”, säger Anders Leijon.

Kolmården

Kolmården är Nordens största djurpark med upplevelser för alla åldrar. Förutom att träffa djuren kan man bo på det naturnära Vildmarkshotellet, slappna av på spaavdelningen och åka berg- och dalbana.

Kolmården har också en omfattande konferensverksamhet där du får ett skräddarsytt upplägg och chans att lägga till det där lilla extra. Träffa djuren öga mot öga, se en uppvisning eller basta med delfiner. Du kan till och med bo i parken och ha din konferens där med Safari Camp.

Läs mer om Kolmården här 

Inte en traditionell konferensanläggning

Men, till skillnad från traditionella konferensanläggningar har Kolmården också något extra. Tack vare närheten till djurparken kan man kombinera sin konferens med en rad olika aktiviteter. Möt tigrarna öga mot öga, åk en tur i berg- och dalbanan eller varför inte ta en bastu med delfiner simmandes på andra sidan glaset? 

”Vi vill inspirera och engagera våra konferensdeltagare genom möten med djuren”, säger Anders Leijon. 

En stor del av Kolmårdens verksamhet går idag ut på att bevara och ta hand om djurarter som är utrotningshotade. De bedriver egen forskning och tillsammans med andra djurparker arbetar de också för att föda upp fler av hotade arter.

”Våra veterinärer och djurtränare föreläser gärna om vår annorlunda vardag. Hur motiverar man en tiger att ta ett frivilligt blodprov? Det blir inspirerande när metoderna som används även fungerar för att motivera sina egna medarbetare”, säger Anders Leijon. 

Unik upplevelse

Bara genom att bo på Vildmarkshotellet får man en unik upplevelse. Men, vill man ta det ett steg längre är Safari Camp den ultimata upplevelsen. På Safari Camp kan man ha sin konferens, antingen hela eller delar av den, inne i djurparken. 

”Det är ett genuint afrikanskt camp som vi har byggt upp, bredvid zebror, giraffer och antiloper. Det får inte plats lika många där så det blir mer fokus på social samvaro kring lägerelden”, säger Anders Leijon.

På Safari Camp bor man i uppvärmda tält och får träffa lejon på nära håll. Vill man så kan man även få ett femstjärnigt camp. Då dukas det upp med vita dukar och kandelabrar ute i naturen och en kock kommer dit och lagar trerätters. Det är ett lite mer okonventionellt upplägg, men Anders Leijon menar att alla som kommer dit är nöjda:

”En del är nog lite oroliga innan eftersom man behöver ha med sig oömma kläder. Men, vi har i stort sett 100 procent nöjdhet efteråt. Det blir mer än en konferens. Det blir ett minne för livet."


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Rusning till Leif GW:s och Göran Perssons bolag som laddar för börspremiär
  2. Sveriges doldis-techstjärna sålde just sitt bolag till Uber för 29 miljarder – allt började med en hjärnblödning
  3. Paret satsade sina bröllopspengar och hackade Ikea – idag säljer de sina soffben i 30 länder
  4. Aktierna som ska upp 40% eller mer – enligt proffsen
  5. Fondens floppår drabbade 300 000 sparare – nu lämnar förvaltaren
  1. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  2. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  3. Aktien rasade 26% – sen stoppades all handel i forskningsbolaget
  4. Forna världsartisten går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget
  5. Nästa vecka tar hon över Handelsbanken – bryter 150 år av gubbvälde

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.