Fotograf: Skärmdump Wesc.com

Svenska klädmärket tvingas be ägarna om nya pengar – igen

Klädbolaget Wesc genomför sjunde nyemissionen på lika många år.

Problemtyngda klädbolaget WeSC genomför återigen en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Det är sjunde året i rad som bolaget genomför en företrädesemission.

Styrelsen vill denna gång ta in 32 miljoner kronor före emissionskostnader. Villkoren i nyemissionen är 1:1, innebärande att en befintlig aktie ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 12 öre per aktie. Företrädesemissionen omfattas till 60 procent av teckningsförbindelser från befintliga aktieägare. Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 12 april. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 17 april och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 18 april. Teckningstiden löper från 23 april till 7 maj och handel med teckningsrätter sker den 23 april till 3 maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen genomförs i samband med slutfasen av omstruktureringen och rekonstruktionen av dotterbolaget We International. Omstruktureringen har bland annat inneburit att WeSC dragit ned på den problemtyngda distributörsverksamheten och licenserat ut fyra olika produktområden.

I tillägg har dotterbolaget WeSC America Inc säkrat produktionsfinansieringen för den Nordamerikanska marknaden samt omstrukturerat e-handeln. Målsättningen med Företrädesemissionen är att man skall kunna få en nystart i verksamheten utifrån ett skuldfritt utgångsläge med smalare verksamhetsfokus.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.