ANNONS

De ökar nätsäkerheten med öppen källkod

Säkerhet är en förutsättning för digitalisering – och en hetare fråga än någonsin nu när ramverket GDPR och EU-regleringen eIDAS står för dörren. På Primekey vet man att den bästa vägen till säker digitalisering går via PKI – och öppen källkod.

Drivkrafterna som styr utveckling av informationssäkerhet kommer från flera håll. Myndigheterna har sina lagkrav och regelverk, industrin har den kommersiella utgångspunkten, och den breda allmänheten har mängder av förhoppningar och förväntningar. I stormens öga står Tomas Gustavsson som är CTO på Primekey.

Internationella förebilder

Sverige är väl etablerat som föregångsland inom områden som telekom och teknikmognad i stort, och det är inte ovanligt att andra länder kontaktar svenska experter för hjälp. PrimeKeys arbete med ett av de mest välanvända systemen för elektronisk identifiering i Europa har bland annat lett till att de idag hjälper både Belgien och Vietnam att implementera liknande tjänster.

”När man arbetar med andra kulturer är det en fördel att ha ett så flexibelt arbetssätt som vi har”, förklarar Tomas Gustavsson. Och den flexibiliteten gäller även rent tekniskt. Våra tekniska lösningar kan alltid konfigureras om snabbt och enkelt när uppdragsgivaren utvecklar sina affärsmodeller. 

Primekey

Primekey är ett teknikfokuserat och lösningsorienterat bolag med målet att vara bäst i världen på sin typ av säkerhetsteknik. Expertkunskapen är hög och framtidsutsikterna goda. Idag har företaget ca 60 anställda (35 i Sverige) och kontor i Tyskland och Kalifornien.

Lär mer på primekey.com

Lever som de lär

Det är inte bara arbetssättet ut mot kunderna som präglas av flexibilitet och öppenhet. Hela organisationen genomsyras av samma ledord, vilket säkert är en del av anledningen till att Primekey vuxit så mycket de senaste åren och nyligen förärats tillväxtpriset DI Gasell. 

”Vi är verkligen open source ända ut i fingerspetsarna, menar Tomas. Här får man frihet under ansvar och en arbetsmiljö där transparens är minst lika viktigt som expertkunskap. Just nu söker vi främst nya förmågor inom utveckling men behöver även förstärkning inom exempelvis marknad och HR. Det är en starkt växande bransch med många spännande utmaningar och vi jobbar allt vad vi kan för att möta efterfrågan”, avslutar Tomas Gustavsson.

Följ Primekey på Twitter och LinkedIn!


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Den här skräckinjagande grafen visar hur Sveriges BNP riskerar att falla fritt i år
  2. Genombrottsavtal för svenska forskningsbolaget – skickar upp aktien över 20 procent
  3. Tipset: Köp H&M-aktien nu när ingen annan vill ha den
  4. Japansk fast fashion till Sverige: Då öppnar Uniqlos nya flaggskeppsbutik
  5. Musks uppriktiga mejl till anställda: Vi behöver radikala förbättringar för att få ut Model 3
  1. Nu störtdyker försäljningen av bostäder i Stockholm
  2. Idag slog H&M:s senaste satsning AFound upp dörrarna – här är VA:s dom
  3. H&M-aktien faller tungt på börsen idag – det här är anledningen
  4. Efter 100 000 simuleringar: AI har svaret på vem som vinner fotbolls-VM – och det är inte Tyskland
  5. Sveriges bästa analytiker: Här är aktien du ska ta rygg på

För dig som prenumerant