Fotograf: Mood Company/Facebook

Här är Stockholmsbörsens 5 bästa köp – som älskas av analytikerna

VA har sållat fram aktierna som (nästan) alla analytiker älskar.

Fönstertillverkaren Inwido lever en undanskymd tillvaro på Nasdaq Stockholms lista för mellanstora bolag. Enligt analytikerkåren är doldisbolaget en pärla med fin kurspotential. Samtliga fyra som följer bolaget rekommenderar att köpa aktien. Deras genomsnittliga riktkurs indikerar att kursen ska upp hela 27 procent, enligt Factset.

Ytterligare ett svenskt bolag går hem i alla läger just nu: kasinobolaget Cherry. De tre analytiker som bevakar bolaget bedömer att kursen ska upp med i genomsnitt 22 procent.

LÄS ÄVEN: Då börjar Spotify handlas på börsen  

Bakom dessa två potentiella kursrökare hittar vi Kungsleden, Hansa Medical och Kambi på topplistan. De pekas också ut som klipp på börsen av nästan alla analytiker.

VA.se har använt databasen Factset, som lagrar analytikernas estimat, för att ta fram listan nedan. För att ta plats krävs det att minst tre analytiker följer bolaget.

 

Aktie Antal positiva Antal negativa Totalt Andel köp (%)
Inwido 4 0 4 100
Cherry 3 0 3 100
Kungsleden 8 0 9 89
Hansa Medical 4 0 5 80
Kambi Group 4 1 5 80
Källa: Factset        

Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.