Färsk ranking: Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

Här är aktierna med starkast köpsignaler enligt teknisk analys.

1.  Grieg Seafood
Grieg Seafood ligger i en fallande trend och vidare nedgång innanför den indikeras. Vid reaktioner upp finns det motstånd vid taket i trendkanalen. Gav också köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 71.90. Ger signal om vidare uppgång till 76.53 eller mer. Har brutit en rektangelformation. Etablerat genombrott av motståndet vid 73.67 kroner signalerar fortsatt uppgång till 80.63 kroner eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 73.30 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
2.  Tieto Corporation
Tieto Corporation visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 29.70 euro. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
3.  BW LPG
BW LPG ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 37.28. Ger signal om vidare uppgång till 46.41 eller mer. Aktien ligger mellan stödet vid ca 36.30 kroner och motståndet vid ca 41.40 kroner och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
4.  Sanoma Corporation
Sanoma Corporation ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 9.60 euro och motstånd vid ca 12.00 euro. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
5.  Klövern AB
Klövern AB Ser. B har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 9.90 kronor och motstånd vid ca 10.80 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
6.  Kesko Oyj B
Kesko Oyj B har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 45.63. Ger signal om vidare uppgång till 50.28 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 47.30 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
7.  SSAB A
SSAB A ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har tagit ut målkursen vid 49.70 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid ca 42.60 kronor. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
8.  SalMar Asa
SalMar Asa har brutit den stigande trenden uppåt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Har gett köpsignal från glidande medelvärde, vilket också signalerar om en fortsatt uppgång. Aktien har stöd vid ca 262 kroner. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
9.  GN Store Nord
GN Store Nord visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 210. Ger signal om vidare uppgång till 226 eller mer. Aktien har stöd vid ca 208 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
 
10.  G5 Entertainment
G5 Entertainment ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har en möjlig omvänd huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott över motståndet vid 376, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt uppgång. Aktien närmar sig stödet vid ca 290 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  2. Tipset: Fyndläge i Nordea efter kursraset – ”maffig direktavkastning”
  3. Nätverk av daytraders misstänks manipulera kurser i stora svenska aktier
  4. Ny konkurs på fastighetsplattformen Tessin
  5. Proffsen tror på kursuppgångar i år: "Farligt att tänka att börsen toppat"
  1. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  2. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  3. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  4. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant