Fotograf: Ryan/Flickr

McDonalds biffar upp – byter ut ingredienserna helt i klassikern

Snabbmatsjätten fräschar upp sin klassiska burgare Quarter Pounder.

Sedan 1973 har McDonalds gjort Quarter Pounder-burgare på frysta biffar. Det rimmar väl med konceptet att kunna servera en måltid på några få minuter. Men nu tänker snabbmatskedjan om och satsar istället på färskt kött.

Från och med i maj ska det processade köttet bytas ut i burgarna på kedjans restauranger i USA, rapporterar Wall Street Journal. Det innebär inköp av nya kylar, för att kunna hantera köttet, för många av de tusentals franchisetagarna.

Förändringen kan ses som ett svar på att lyxigare hamburgerkedjor som Shake Schack och Smashburger vinner marknadsandelar.

”Till syvende och sists är McDonalds en burgarkedja, och det finns inget viktigare för oss än att förbättra kvaliteten på vår mat”, säger Mcdonalds USA-chef Chris Kempczinski enligt Wall Street Journal.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.