Fotograf: Ryan/Flickr

McDonalds biffar upp – byter ut ingredienserna helt i klassikern

Snabbmatsjätten fräschar upp sin klassiska burgare Quarter Pounder.

Sedan 1973 har McDonalds gjort Quarter Pounder-burgare på frysta biffar. Det rimmar väl med konceptet att kunna servera en måltid på några få minuter. Men nu tänker snabbmatskedjan om och satsar istället på färskt kött.

Från och med i maj ska det processade köttet bytas ut i burgarna på kedjans restauranger i USA, rapporterar Wall Street Journal. Det innebär inköp av nya kylar, för att kunna hantera köttet, för många av de tusentals franchisetagarna.

Förändringen kan ses som ett svar på att lyxigare hamburgerkedjor som Shake Schack och Smashburger vinner marknadsandelar.

”Till syvende och sists är McDonalds en burgarkedja, och det finns inget viktigare för oss än att förbättra kvaliteten på vår mat”, säger Mcdonalds USA-chef Chris Kempczinski enligt Wall Street Journal.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. ”Dags att fyndköpa nischbanken som lockar med hög direktavkastning”
  3. Googles superfuturist Ray Kurzweil: Minimera riskerna i ditt liv de närmaste 10 åren så har du en god chans till ett evigt liv
  4. Personalslakt på Fingerprint Cards: Tre av fyra får gå från Skånekontoret
  5. Här är Nordens 10 hetaste aktier just nu
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis
  5. Coca-Cola hoppar på senaste hälsotrenden – ska sälja kombucha

För dig som prenumerant