Fotograf: Ryan/Flickr

McDonalds biffar upp – byter ut ingredienserna helt i klassikern

Snabbmatsjätten fräschar upp sin klassiska burgare Quarter Pounder.

Sedan 1973 har McDonalds gjort Quarter Pounder-burgare på frysta biffar. Det rimmar väl med konceptet att kunna servera en måltid på några få minuter. Men nu tänker snabbmatskedjan om och satsar istället på färskt kött.

Från och med i maj ska det processade köttet bytas ut i burgarna på kedjans restauranger i USA, rapporterar Wall Street Journal. Det innebär inköp av nya kylar, för att kunna hantera köttet, för många av de tusentals franchisetagarna.

Förändringen kan ses som ett svar på att lyxigare hamburgerkedjor som Shake Schack och Smashburger vinner marknadsandelar.

”Till syvende och sists är McDonalds en burgarkedja, och det finns inget viktigare för oss än att förbättra kvaliteten på vår mat”, säger Mcdonalds USA-chef Chris Kempczinski enligt Wall Street Journal.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Den här skräckinjagande grafen visar hur Sveriges BNP riskerar att falla fritt i år
  2. Genombrottsavtal för svenska forskningsbolaget – skickar upp aktien över 20 procent
  3. Tipset: Köp H&M-aktien nu när ingen annan vill ha den
  4. Japansk fast fashion till Sverige: Då öppnar Uniqlos nya flaggskeppsbutik
  5. Musks uppriktiga mejl till anställda: Vi behöver radikala förbättringar för att få ut Model 3
  1. Nu störtdyker försäljningen av bostäder i Stockholm
  2. Idag slog H&M:s senaste satsning AFound upp dörrarna – här är VA:s dom
  3. H&M-aktien faller tungt på börsen idag – det här är anledningen
  4. Efter 100 000 simuleringar: AI har svaret på vem som vinner fotbolls-VM – och det är inte Tyskland
  5. Sveriges bästa analytiker: Här är aktien du ska ta rygg på

För dig som prenumerant