Fotograf: Ryan/Flickr

McDonalds biffar upp – byter ut ingredienserna helt i klassikern

Snabbmatsjätten fräschar upp sin klassiska burgare Quarter Pounder.

Sedan 1973 har McDonalds gjort Quarter Pounder-burgare på frysta biffar. Det rimmar väl med konceptet att kunna servera en måltid på några få minuter. Men nu tänker snabbmatskedjan om och satsar istället på färskt kött.

Från och med i maj ska det processade köttet bytas ut i burgarna på kedjans restauranger i USA, rapporterar Wall Street Journal. Det innebär inköp av nya kylar, för att kunna hantera köttet, för många av de tusentals franchisetagarna.

Förändringen kan ses som ett svar på att lyxigare hamburgerkedjor som Shake Schack och Smashburger vinner marknadsandelar.

”Till syvende och sists är McDonalds en burgarkedja, och det finns inget viktigare för oss än att förbättra kvaliteten på vår mat”, säger Mcdonalds USA-chef Chris Kempczinski enligt Wall Street Journal.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  2. Forna världsartisten går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget
  3. Blågul totaldominans bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu
  4. ”I dag handlar entreprenörsdrömmen om att bygga bättre företag – inte större”
  5. Deppiga inköpschefer sänker börsen – Swedbank åter i fokus
  1. Så gick Supertalangen från idé till att sälja t-shirts med ”Skam”-citat för en kvarts miljon kronor på två veckor
  2. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  3. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  4. Listan: Börsens allra bästa köp – enligt 988 analyser
  5. Experterna förklarar: Så påverkas börsen av kronraset – och här är aktierna som gynnas mest

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.