Experten: Stekhett köpläge i svenska börsjätten

Vinden vänder för bankjätten.

Den senaste statistiken från den svenska bostadsmarknaden tyder inte på att något allvarligt prisras står för dörren i närtid. Därmed finns det inte några uppenbara hinder för att de för de nordiska bankerna positiva marknadsförhållandena under 2017 inte ska kunna fortsätta in i 2018.

Det skriver Deutsche Bank i en ny analys.

Bankens analytiker pekar ut Nordea som en köpkandidat. Rekommendation höjs till köp från tidigare behåll. Riktkursen sätts till 11,2 euro, motsvarande cirka 114 kronor. Det motsvarar en kurspotential på omkring 20 procent.

Nordeaaktien har utvecklats sämre än ändra nordiska banker under året och handlas nu till rabatt gentemot sektorn, påpekar analytikern, som ser flera skäl till en god framtida kursutveckling.

"Den negativa kursreaktionen i spåren av beslutet att flytta huvudkontoret bör klinga av i närtid."

Därtill kan Nordea snart komma att introducera de första produkterna baserade på den nya IT-plattformen, vilket bör innebära att en period med tunga investeringar ska börja visa tecken på att betala sig, menar Deutsche Bank.


NYHETSBREV


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

SENASTE VA