Linkedin-dödaren: Nu kommer Facebook Jobs till Sverige

Snart kommer jobbannonser att invadera ditt flöde.

Nya platsannonstjänsten Facebook Jobs har smygstartat i Kanada och USA. Nu rullas den ut globalt i 40 länder, däribland Sverige. Hittills finns bara ett fåtal tjänster utlysta i Sverige, de flesta på Facebooks datacenter i Luleå. Men räkna med att allt fler jobbannonser dyker upp i ditt flöde.

Användare kommer att kunna ansöka om jobb med några klick i appen eller på sajten. Rekryterare kan i sin tur kontakta dig via Messenger.

”Redan i dag ser vi att jobbsökande och företag kopplas ihop på vår plattform och det vi gör nu är att underlätta de mötena ytterligare”, säger Mårten Barkman, ansvarig för Facebooks kontakter med små och medelstora företag, till SvD.

Konkurrenter som Linkedin har anledning att oroa sig med tanke på den enorma räckvidden. Facebook är den överlägset största sociala plattformen i Sverige. Så många som 74 procent är användare, enligt undersökningen Svenskarna och Internet 2017.

Satsningen följer Facebooks lansering av Marketplace förra året. Det är en direkt konkurrent till Schibsted-ägda framgångshistorien Blocket.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST