Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

Dags att köpa börsens slagpåse – aktien ska upp 40% på ett år

Bäddat för revansch för hotelloperatören efter kursraset.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Dustin, Rezidor och danska IC Group i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för JM.

Bostadsutvecklaren JM  levererar riktigt bra aktieägarvärde över tid. Efter kursraset ser aktien aptitlig ut för långsiktiga investerar. På ett års sikt är dock aktien sval bedömer Affärsvärlden som har svårt att tjälen på bostadsmarknaden ska släppa under 2018. Rådet blir därför att avvakta med aktien.

IT-återförsäljaren Dustin har sjösatt en ambitiös strategi för de närmaste åren. Aktiemarknaden har inte prisat in hela förbättringspotentialen, anser tidningen som rekommenderar köp och sätter riktkursen till 95 kronor på ett års sikt.

Hotelloperatören Rezidors aktie är billig eftersom bolaget ständigt dras med nya problem. En ny vd och nya huvudägare kan göra att det är dags att stiga in som aktieägare i bolaget. Affärsvärlden ser ett bra läge för bottenfiske och rekommenderar köp med riktkursen 33,80 kronor på ett års sikt. Det motsvarar en kurspotential på 40 procent.

Utdelningscaset i danska klädmärkeshuset IC Group är inte längre spekulativt utan toppar styrelsens agenda. Med låga utgångsförväntningar räcker det för ett ett nytt köpråd. Tidningen ger IC Group upprepat köpråd med riktkursen 200 danska kronor på ett års sikt.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.