Fotograf: Izettle

Uppgifter: Svenska fintech-raketen ska in på börsen före sommaren

Jacob de Geers fintechbolag Izettle växer i raketfart. Nu tar de klivet in på börsen, erfar DI.

Mobila betalningsföretaget Izettle siktar på att ta klivet in på börsen redan före sommaren och har nu valt ut bankerna som ska lotsa bolaget dit. Det uppger källor för DI Digital, skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva.

Tre stora svenska kapitalförvaltare äger redan aktier i Izettle. Det är Fjärde AP-fonden, Första AP-fonden och AMF. Det är sedan tidigare känt att JP Morgan och Carnegie leder arbetet med börsnoteringen. Nu ska även Barclays, ABG Sundal Collier och Nordea ha anlitats för arbetet.

Izettle hade 2016 intäkter på 643 miljoner kronor, en ökning på 60 procent från föregående år. Rörelseförlusten var samtidigt 238 miljoner kronor, något mindre än förlusten på 259 miljoner kronor föregående år. Bolaget har ännu inte redovisat några siffror för 2017. Bolaget är verksamt i tolv länder, främst i Europa men även i Mexiko och Brasilien.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.