Topplistan: Nordens 10 hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av tre svenska, två norska, tre danska och två finska aktier.

1.  Lehto Group Plc(LEHTO.HEX) 
Lehto Group Plc har brutit upp från en närmast horisontell trend. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 13.10 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en signal om en stigande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Ambu B(AMBUB.CO) 
Ambu B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 118 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 118 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  GN Store Nord(GN.CO)
GN Store Nord har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Gav köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 210. Ger signal om vidare uppgång till 226 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 207 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Orsted A/S(ORSTED.CO) 
Orsted A/S ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 374. Ger signal om vidare uppgång till 412 eller mer. Aktien närmar sig motståndet vid ca 388 kroner, vilket kan ge en reaktion nedåt. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Gaming Innovation Group Inc.(GIG.OL)
Gaming Innovation Group Inc. ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 5.01. Ger signal om vidare uppgång till 6.33 eller mer. Aktien testar motståndet vid ca 5.63 kroner. Det borde ge en reaktion nedåt, medan ett brott upp genom 5.63 kroner kommer att utlösa en köpsignal. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  HiQ International(HIQ.ST) 
HiQ International har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men den starka uppgången kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 65.93. Ger signal om vidare uppgång till 76.72 eller mer. Aktien har stöd vid ca 65.60 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Kesko Oyj B(KESKOB.HEX)
Kesko Oyj B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 45.63. Ger signal om vidare uppgång till 50.28 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 47.40 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Bakkafrost(BAKKA.OL)
Bakkafrost ligger i en stigande trend, men testar nu taket i trendkanalen. Det kan ge en reaktion ned, medan aktien på sikt indikerar vidare uppgång inom trendkanalen. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 349. Målkursen vid 390 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 390 kroner. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Oriflame Holding AG(ORI.ST)
Oriflame Holding AG ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien närmar sig stödet vid ca 375 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Addtech B(ADDTB.ST)
Addtech B ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien närmar sig stödet vid ca 170 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.