Fotograf: Janerik Henriksson/TT

Så totalsågas H&M av börsproffsen

Pessimismen breder ut sig efter klädjättens tuffa år på börsen.

Baissningen av H&M-aktien fortsätter på fredagsmorgonen. RBC Capital Markets sänker sin rekommendation för H&M till underperform, från tidigare sector perform. Riktkursen sänks till 125 kronor, från 150 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Därmed sällar sig analyshuset till den klara majoritet av analytiker, 55 procent, som har en negativ syn på aktien, enligt databasen Factset. Det är försvinnande få, endast 6 procent, som tycker att aktien är köpvärd är på nuvarande kursnivåer. Resterande 39 procent ställer sig neutrala.

Då har ändå aktien rasat med nästan 32 procent det senaste halvåret. Följ aktien i realtid här på VA Finans.

Den mest negativa analytikern spår ett kursfall på ytterligare 28 procent för den plågade aktiekursen.

Grafen nedan visar hur analytiker övergett aktien senaste året. Det gröna fältet visar hur andelen positiva rekommendationer krympt och det röda hur pessimisterna tatit över.

Bildkälla: Factset


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.