Fotograf: Charles Rex Arbogast/AP

Tipset: Passa på att köpa tillväxtaktien i kurssvackan

Affärstidningen handplockar två köpvärda aktier.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Wallenstam och Evolution Gaming i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bong och säljråd för AstraZeneca

När bostadsrättsprojektörer står och vacklar är läget långt ifrån krisartat hos Wallenstam. Hyresrättsjätten har i stället skapat sig fina förutsättningar för att kunna kapitalisera på en sättning. Affärsvärlden ger Wallenstam köpråd som långsiktig sparaktie och den ettåriga riktkursen sätts till 85 kronor.

Kuverttillverkaren Bong är ett turnaround-case värt att bevaka. Lyckas omställningen mot förpackningar är potentialen god. Bong är en möjlig köpkandidat redan i dag för högriskportföljen, men i tidningens ögon är det väl spekulativt. Affärsvärlden står fortsatt vid sidan om, men håller ett öga på ett av börsens möjliga förvandlingsnummer.

Brittisk-svenska läkemedelsjätten AstraZeneca har sex år i rad med fallande försäljning. Bolaget har utlovat att få fart på tillväxten igen i år, vilket Affärsvärlden tvivlar på. Värderingen av bolaget är hög för ett bolag med nolltillväxt och där riskerna med de immuno­terapeutiska cancermedicinerna tillkommit. Tidningen ger säljråd med riktkurs 479 kronor.

Livekasino-bolaget Evolution Gaming växer urstarkt, men en kortsiktig investeringsfas pressar marginalen under första halvåret. Värderingen är visserligen hög, men det är även tillväxten. Det är ändå läge att utnyttja den omotiverat stora kursdippen efter rapporten, anser Affärsvärlden som ger köpråd med riktkurs 680 kronor på ett års sikt.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  2. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter
  3. Rekordkvartal får specialisten att rusa på börsen – allt om dagens rapporter
  4. Trump ställde Twitters vd till svars i Vita huset: Varför krymper min följarskara?
  5. Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet
  1. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  2. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  3. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter
  4. Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet
  5. Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.