ANNONS

Lämna kontoret med kollegorna: Så blir du mer kreativ på jobbet

Mer än bara möten och fika. Med rätt upplägg kan en konferens bidra till att sprida lugn och kreativitet på arbetsplatsen.

En lyckad konferens kan lyfta en hel arbetsgrupp – men då gäller det att välja rätt miljö och göra en noggrann planering.

Det är viktig att man planerar sin konferens och sätter programmet väl, så det inte blir stressiga dagar. Det finns det tillräckligt av annars. En mötesdag ska vara energigivande av alla slag. Vi har experter som hjälper till att planera mötet på bästa sätt – med allt från möbleringsalternativ till aktiviteter, underhållning och föreläsare”, säger Patrik Olsson, försäljnings- och marknadschef på konferensanläggningen Skogshem & Wijk, som komponerar engagerande konferenser för både stora och små grupper – i vacker skärgårdsmiljö på Lidingö, strax utanför Stockholm city.

Miljön spelar stor roll

Just miljön är A och O för en lyckad konferens. Ofta är det bra att komma bort en bit från kontoret, eftersom det stärker sammanhållningen i gruppen. Kan man dessutom kombinera det med en rogivande miljö så är man på helt rätt spår. 

Patrik Olsson, försäljnings- och marknadschef, Skogshem & Wijk

”Det gör att du kommer ner i stress och istället blir kreativ och mottaglig för ny information och lärdom. Att se vatten och annan härlig natur gör dig glad – det sänker stressnivån och skänker inspiration och lugn. En annan viktig del är att utomhusmiljöerna är planerade för olika aktiviteter såsom segling och träning.” 

Viktigt att komma bort från kontoret 

Att åka på konferens har sina fördelar oavsett om målet är att utbilda medarbetarna, stärka teamet eller skapa nytänkande i gruppen.

”Man behöver komma ifrån sitt kontor för att bli kreativ och kunna fokusera på mötet. Vår anläggning är lika bra vinter som sommar. Den viktigaste delen är att vi är en plats skapad för möten och event med en stor flexibilitet för alla typer av sammankomster – oavsett årstid”, avslutar Patrik Olsson.  

Läs mer och boka här


5 fördelar med att åka på konferens


1. Gemenskap

Att komma bort från kontoret och tillsammans gör en aktivitet skapar gemenskap i arbetsgruppen, vilket leder till bättre teamwork. 

2. Utveckling

På konferens finns möjligheter till utbildningar och kurser för en större grupp under en längre tid. Utbildning är viktigt för företagets kompetensutveckling och medarbetarnas motivation. 

3. Tillhörighet

Förutom bättre gemenskap ger även konferens eller kickoff alla medarbetare en större känsla av tillhörighet, vilket leder till att vi känner oss mer lojala till företaget och arbetsuppgifterna.

4. Stresslindrande

Känns det ofta stressigt på kontoret? Många blir lätt avbrutna och har svårt att fokusera på specifika arbetsuppgifter. Då är det perfekt att komma iväg till en lugn och avkopplande miljö.

5. Kreativitet

Väljer man rätt miljö för sin konferens ökar kreativiteten markant hos medarbetarna. Hav och natur är komponenter som stärker kreativiteten och frihetskänslan. 

Besök skogshem-wijk.com för mer information och kontakt.  


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST