Fotograf: Adam Wrafter, Pi Frisk/SvD/TT

Klarna sparkar tiotals chefer

Betalbolaget rensar ut bland mellancheferna.

Betalbolaget Klarna är nu mitt uppe i en omorganisation och rensar därmed ut i chefsleden.

Mellan 10 och 30 mellanchefer under ledningsnivå kan komma att lämna, säger en källa till Di Digital som också menar att de inte "gullar med sina chefer".

Flera personer ska ha vittnat om att anställda fått lämna med kort notis.

Klarna-chefen Sebastian Siemiatkowski ska ha förklarat situationen i ett mejl till styrelse och ledning. Där menar han att de som fått lämna ändå inte har haft rätt attityd.

Anledningen till utrensningen ska blad annat handla om att betalbolaget vill "springa snabbare".

Klarna har bekräftat en "ny driftmodell" men menar att inga anställda kommer tvingas lämna bolaget under omorganisationen.

"Vi skulle förstås hellre se att ingen lämnar Klarna alls. Förändringarna handlar absolut inte om att skära ner personalen – tvärtom", skriver talespersonen Aoife Houlihan i ett mejl till Di Digital.

Om utrensningen blir verklighet är det inte första gången en våg av anställda lämnar. Efter att grundaren Niklas Adlaberth valde att gå gjorde över 20 andra chefer detsamma. I fjol halverade Klarna medarbetarna i USA-teamet från 120 till 60 personer.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.