Fotograf: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT Fanni Olin Dal/TT

H&M-familjen gör storköp i Spotify

DIG Investment har andrahandshoppat i streamingjätten.

Familjen Perssons förmögenhet förvaltas idag av DIG Investment som nu köpt upp en stor del andrahandsaktier i streamingjätten Spotify, skriver Di Digital.

Spotifys planer för en direktnotering innebär att de inte får någon teckningskurs att te sig till. Därför blir handeln i befintliga aktier, likt detta uppköp, mer betydelsefull när marknaden ska värdera bolaget.

Spotify har själva valt att inte stoppa handeln med begagnade aktier som pågått i flera år.

DIG investment drivs sedan starten av Martin Söderström som är make till H&M-arvingen Charlotte Söderström. Bolaget ska även förvalta fler familjers kapital.

Det är oklart hur stor DIG-portföljen är, men bolaget sägs kunna investera en halv miljard kronor åt gången enligt Di Digital. 

Idag har de investerat i ett 70-tal olika bolag och har sedan tidigare börjat köpa in sig i Spotify. Merparten av investeringarna är i digitala verksamheter som Soundtrack Your Brand, Lyft och Palantir.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.