Fotograf: LindenP/Pixabay

Topp 10: Hetaste aktierna i hela Norden

Här är bolagen att satsa dina pengar i vinterkylan.

 DNO ASA(DNO.OL)
DNO ASA visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 9.52, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 9.50 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  HiQ International(HIQ.ST) 
HiQ International har brutit den stigande trenden uppåt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 65.93. Ger signal om vidare uppgång till 76.72 eller mer. Aktien har stöd vid ca 65.30 kronor. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Rockwool International B(ROCKB.CO)
Rockwool International B ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 1580 och motståndet på 1824. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid ca 1740 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Hansa Medical AB(HMED.ST) 
Hansa Medical AB har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 223. Ger signal om vidare uppgång till 294 eller mer. Aktien ligger mellan stödet vid ca 240 kronor och motståndet vid ca 284 kronor och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Sampo Oyj A(SAMPO.HEX)
Sampo Oyj A ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 46.00 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 46.00 euro vid reaktioner tillbaka. Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Stora Enso R(STER.ST) 
Stora Enso R ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 133 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Topdanmark(TOP.CO)
Topdanmark ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 275. Målkursen vid 287 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 272 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Wärtsilä Oyj Abp(WRT1V.HEX)
Wärtsilä Oyj Abp ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 55.56. Målkursen vid 57.63 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 55.70 euro och motstånd vid ca 62.00 euro. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Klövern AB Ser. B(KLOVB.ST)
Klövern AB Ser. B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en omvänd huvudskuldra-formation. Det är stöd runt 10.11, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien har stöd vid ca 9.90 kronor och motstånd vid ca 10.80 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  SalMar Asa(SALM.OL) 
SalMar Asa ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 226 kroner och motstånd vid ca 263 kroner. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.