Läsken ratas – kan bubbelvatten bli Pepsis räddning? - Nyheter
Fotograf: Pexels

Läsken ratas – kan bubbelvatten bli Pepsis räddning?

Coca-Cola och Pepsi tvingas ompröva hela sin affär när läskförsäljningen minskar.

Coca Cola och Pepsi satsar på nya produkter för att stävja försäljningsnedgångarna i deras nordamerikanska dryckesverksamheter. Det rapporterar Wall Street Journal.

Pepsi utannonserade Bubly i torsdags vilket är företagets senaste satsning på marknaden för smaksatt kolsyrat vatten. Den marknaden växte med mer än 15 procent i fjol till 2,4 miljarder dollar enligt analysfirman Euromonitor International.

Affärstidningen skriver att Pepsi behöver Bubly och andra satsningar för att lyfta deras nordamerikanska dryckesverksamhet vars vinst föll med 10 procent i det senaste redovisade kvartalet. Samtidigt pekar analytikerförväntningarna på att segmentet som är Pepsis största kommer att rapportera en fallande försäljning i det fjärde kvartalet, skriver tidningen.

Coca Cola å andra sidan har tillkännagett fyra nya smaker av Diet Coke, den kategori som i Sverige kallas Coca Cola Light. Försäljningen för Diet Coke har fallit varje år sedan 2006. Coca Cola lyckades likväl redovisa en stillastående volym av läsk i det senaste kvartalet tack vare bidraget från den andra produkten Coca Cola Zero.

Försäljningen av de nya Diet-dryckerna inleddes efter utgången av det fjärde kvartalet, men Wall Street Journal skriver att Coca Cola kan komma att ge signaler om hur det har gått för satsningen i samband med att man släpper sin rapport för det fjärde kvartalet på fredag.

Dr Pepper som är en mindre spelare tillkännagav planer att gå ihop med kaffeföretaget Keurig Green Mountain i en affär värd 19 miljarder dollar under förra månaden.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. EXKLUSIVT: Ta en titt in i Spotifys nya kontor – som bjuder på allt från karaoke och arkadspel till flotta terrasser och en takbar
  2. Svenska algbolaget tecknar miljonavtal i Sydkorea – aktien glädjerusar
  3. Zlatans sportmärke går i graven – förluster på hundratals miljoner
  4. Forskare: Det här är det dummaste folk gör varje dag
  5. Storbanken: Investerare underskattar Sveriges politiska risk inför valet – och hur det kan påverka kronan
  1. ”Vad är din största svaghet?” – Så här ska du svara enligt experterna
  2. Nu är det officiellt: Elon Musk får hjälp av Goldman Sachs i utköp av Tesla
  3. Svenska vinnarfonden som du skulle ägt i år – rusar till Europatoppen
  4. Nu ökar priserna på bostadsrätter i hela landet
  5. FN-svenskens jobbstartup rider på vågen av unga som hoppar av ekorrhjulet för att söka mening

För dig som prenumerant

VA Superkarriär: