Fotograf: Janerik Henriksson/TT

Storvinst för Volvo Cars - rekordmånga bilar sålda

Rekordmånga bilar rullade ut på vägarna under året.

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar ökande omsättning under helåret 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst och en bilförsäljning på rekordhöga 571 577 bilar under året.

Omsättningen uppgick till 210,9 miljarder kronor (180,9), en ökning med 17 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev 14,1 miljarder kronor (11), med en rörelsemarginal på 6,7 procent (6,1).

Resultatet understryker den omfattande omvandling Volvos verksamhet gått igenom de senaste åren och som positionerat företaget för fortsatt tillväxt.

Den globala försäljningen ökade under året med 7,0 procent, efter bland annat en ökning på 25.8 procent i Kina som är bolagets enskilt största marknad.

"Vår verksamhet har förändrats helt sedan 2010 och vi är nu redo för en fas av global, hållbar tillväxt", säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef.

"Vi investerar i alla delar av vår organisation och har lagt fram klara strategier kring elektrifiering, självkörande bilar och uppkoppling."


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.