Razzia mot kryptobörsen – bitcoin faller till årets hittills lägsta nivå

Japanska tillsynsmyndigheten Financial Services Agency har gjort tillslag mot  Coincheck. 

Nu har japanska tillsynsmyndigheten Financial Services Agency har genomfört en razzia mot kryptovalutabörsen Coincheck. Syftet ska vara att övervaka vilka åtgärder Coincheck har vidtagit efter att plattformen utsatts för ett intrång där digitala pengar för 500 miljoner dollar stals.

FSA ska visserligen ha förvarnat att ett besök var sannolikt, men det markerar ändå tydligt att regulatorer nu ökar pressen på Coincheck, konstaterar Financial Times.

Coincheck har lovat att ersätta de kunder som blev av med 523 miljoner enheter av kryptovalutan NEM. En vecka efter hackerintrånget har plattformen ett fortsatt stopp för uttag.

FSA har gett Coincheck fram till den 13 februari att lämna in en rapport om händelsen samt hur företaget ska bistå kunderna och förbättra säkerheten.

Kryptovalutan bitcoin fortsatte ned under natten mot fredagen efter att på torsdagsmorgonen ha fallit under nivån 10.000 dollar.

Vid 7.20-tiden på fredagen kostade en bitcoin strax över 8.500 dollar, den lägsta nivån hittills under 2018, enligt Coindesk.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.