Fotograf: Virginia Mayo/TT

Ekonomgurun om bitcoin: "Största bedrägeriet i historien"

"Det fundamentala värdet på bitcoin är noll", hävdar den kände amerikanske ekonomen Nouriel Roubini. 

Bitcoin är det största Ponzi-bedrägeriet i historien och det fundamentala värdet på bitcoin är noll.

FÖLJ BITCOIN I REALTID HÄR!

Det säger den amerikanske ekonomen Nouriel Roubini enligt Bloomberg News i ett mycket kritiskt uttalande om kryptovalutan, som fallit brant den senaste tiden och nu handlas till strax över 8.300 dollar efter att som högst ha värderats till cirka 19.500 dollar i december.

Enligt Roubini, som undervisar vid New York University's Stern School of Business och är ordförande i konsultföretaget Roubini Macro Associates, är handeln med bitcoin "mycket värre" än den berömda rusning efter tulpanlökar som drabbade Nederländerna på 1600-talet.

Nouriel Roubini hävdar också att en bitcoin-transaktion i verkligheten kostar så mycket som 50 dollar.

På fredagseftermiddagen noteras bitcoin nu under 8 000 dollar efter fortsatt fall.

FÖLJ BITCOIN I REALTID HÄR!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.